fredag, oktober 31, 2008

... i vilken vår hjältinna haft ett möte

När jag vaknade i morse, vid halvåtta igen, skyndade jag mig upp för att titta på snön. Men... där var ju ingen. DÄM, jag som hade siktat på en snöängel. Å andra sidan kom jag ju upp och satte mig i soffan med kaffet och kollade frukostteve på SVT1 medan jag stickade på halsduken. Den är färdig nu - att sticka i sådär tjockt garn är suveränt! Dessutom har jag stickat väldigt glest för att få den luftig. SKITFIN är den! Bild kommer senare idag.

Sisådär två tredjedelar in på halsduken la jag den åt sidan, drog på träningskläder och tog 25 km på ni-vet-vad i jävelfart. Skön urladdning! Helt planenligt, dessutom. Jag har ju en plan för hur jag ska fixa det här med träningen ett tag framöver för att komma in i rutiner, så att jag inte fallerar så snart det tar emot eller händer något oväntat. Hittills sköter jag mig perfekt! Två pass om dagen och så lite vettig mat i magen, dessutom. JÄJ!

Efter dusch och frukost och lite undanplockning gick jag ner till byn för att fixa med matinköp (en 12-pack ekologiska sprättägg, ett paket Zoegas Hazienda och fullkornspasta - givetvis ekologisk... ;-)) och vin (jag köpte två flaskor ekologiskt vin och dessa presenteras ikväll). Dessutom gick jag in i en secondhandbutik (Röda korsets) i hopp om att hitta lite kul textilier att modda om till kassar/väskor samt några lajbans tavelramar till mina fulbroderier. Men tji fick jag. Jag får ta cykeln till Möjligheternas hus istället, men frågan är om jag ska göra det idag eller en annan dag.

Just när jag skulle gå in på Systemet mötte jag Ricke och vi blev stående och pratade en lång stund. Jag tror inte jag pratat med honom sedan en jobbig februarimorgon då min dåvarande sambo fick ännu ett av sina bryt och och jag kände att detta är verkligen inte min sak. Det var ju slut och det enda som återstod var en väntan på att han skulle komma ut ur mitt hem och jag gick hem till Ricke och fick prata en lång stund och han lovade att se om han kanske kunde vara till något stöd för sambon, gamla polare som de ju är. Hur det blev med detta vet jag inte då exet ju flyttade ut strax därefter. Nej. Fel. Jag flyttade ut honom.

Men idag sprang vi alltså ihop och vi blev stående en lång stund, mitt i in/utsläppet på Systemet och fick flytta oss längre in i butiken för att inte bli nertrampade i rusningen inför helgen. Det fanns en hel del att prata om... om vatten som runnit under broar och somt avigt som tydligen aldrig kommer att bli rätt. Och jag blev uppdaterad på bandet; ny andregitarrist fixad och nästa gång de spelar här i krokarna ska jag faktiskt gå och se dem! :-)

Det kändes gott att träffa Ricke igen. Han är en varm och trevlig människa att prata med och det känns skönt att veta att det ändå finns en del sådana här i Emmajävlaboda... ;-) Grannen som bor under mig är också en raring. Igår kom hon ut i trappen bara för att säga att hon sett att mitt fina egyptiska sadelskydd (fast hon visste ju inte att det är egyptiskt, dårå) flaxat iväg, så hon hade gått ut och hämtat in det och lagt på elementet nere vid porten. Sweeet...

Om en timme ska jag ut igen. Då är det dags för en timmes powerwalk. Under tiden ska lite goda rotsaker (potatis, rödlök, någon rödbeta kanske?, palsternacka, champinjoner - som iofs inte är rotsaker - och morötter) smälta ihop i ugnen och utgöra stommen för kvällens middag.

Men nu ska jag ha en mugg kaffe och fundera på vad jag ska göra för najsigt pyssel ikväll.

Stay tuned, me lovely ones...

Inga kommentarer: