torsdag, oktober 16, 2008

... i vilken vår hjältinna bytt kaffesort

Att jag gått över till en ny kaffesort är kanske inget som direkt ger feta bokstäver på löpsedlarna men eftersom det är allom bekant för den flitige bloggläsaren att jag så gott som uteslutande dricker Zoegas Blue Java (med vissa undantag för Z. Pasión Colombia och någon enstaka gång Maxwell House) kan det ju ändå vara värt att nämna att jag nu alltså dricker ett annat kaffe. Dock fortfarande ur Zoegas sortiment. Nya sorten heter Hazienda och är mörkrostat. Ekologiskt och rättvisemärkt. Dessutom är det gott, vilket inte är helt självklart när det gäller ekologiskt kaffe.

Ute faller ett envetet regn och jag tänker på hur mysigt det vore att ligga kvar i sängvärmen och lyssna på smattret mot rutorna. Kanske läsa lite. Somna om. Men Luther måtte ha vässat pinnen lite extra medan jag sov (för han sover då aldrig) för det stacks så illa att jag inte kunde ligga kvar. Jag funderar seriöst på att göra mig av med honom för gott, men än så länge har hans sidekick Jante lyckats hålla mig ifrån det. Envetna jävlar, det där.

Full speta idag: jobb (först morgonmöte med studiogruppen och sedan långa lektioner, med en blandning av filmtittande och föreläsning, samt förberedande för att skriva omdömen), handla inför helgen, tvätta och städa. Jag funderar också på om jag skulle baka en kladdkaka redan ikväll, så den får stå och mecka ihop sig ordentligt tills imorgonkväll. Och så ska jag förstås blogga.

Have a nice one, me lovely ones, and stay tuned...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Zoégas Hazienda kör vi också med. Mycket gott! På jobbet vete fan vad det är för sort, men det smakar rävpiss.

Anonym sa...

Tar och testar det en vända och låter Mollberg stå över en gång

/Roger