tisdag, oktober 28, 2008

... i vilken vår hjältinna känner sig väldigt tillfreds med sin dag

Jag har lovat mig själv att de här sex lediga dagarna ska bli sex dagar av välmående. Det började bra. Tack vare Linus sms har jag tänkt på snöänglar och varm choklad och längtar efter den första snön! Och ska man tro på väderrapporterna så kanske den kommer redan om ett par dgar, här i mitt hörn av det småländska höglandet!

Morgonen var ganska varsam och visserligen kom jag ut senare än jag tänkt, men det blev ändå en riktigt skön enmilarunda uppe i skogen. Det blåste rätt bra vid kalhyggena, men solen värmde på ett kompensatoriskt vis, ibland. När jag kom hem gav jag mig själv en tallrik havregrynsgröt och ett par stora [ekologiska] ägg. Sedan fiffade och moffade jag, lite, och läste en stund. Traskade bort till bibblan och lämnade en bibba låneböcker (innan datumet gått ut!) och handlade lite förnödenheter på hemvägen. Lagade middag - en len spenatsoppa och ett par ägg till. Körde ett par maskiner tvätt och pratade en lång stund med Nina och sedan Anna i telefon.

Vid halvsju cyklade jag bort till simhallen/träningscentret för veckans poweryogapass. Det var kallt att cykla så det var tur att jag hade bestyckat mig med vantar, halsduk och mössa. Passet kändes tungt idag - men så är det ju emellanåt; nästa gång kan det vara så att allt går som en dans. När jag cyklade hem, varm och lite svettig (föredrar att duscha hemma), var jag ännu gladare för mina värmande accessoarer... Hämtade den torra tvätten och när jag gick mellan tvättstugan och mitt hus såg jag en stjärna falla. Jag vet att det inte alls är stjärnor som faller, men det låter så vackert att säga det.

Nu ska jag dricka upp mitt te och sedan krypa ner under duntäcket med en bok.

G'natt, me lovely ones...

Inga kommentarer: