måndag, oktober 20, 2008

... i vilken vår hjältinna biter ihop






















Nu har jag nått det stadie då jag går på vilja och vilja enbart. När telefonen började väsnas imorse snoozade jag den hur många gånger som helst. Låg där under mitt fluffsiga duntäcke och klurade på vad en vikarie skulle kunna göra på dagens två lektioner. Kom fram till att det vore en perfekt dag att sjuka mig på. Men hur det nu var så klev jag ändå upp, gick igenom morgonrutinerna och kom mig iväg till jobbet i den grådaskiga morgonen.

Bara denna veckan... bara denna veckan... bara denna veckan...

Så lyder mitt mantra som jag mumlar fram mellan hårt sammanbitna käkar. Och jag är inte ensam; de flesta av kollegorna verkar gå på knäna just nu. Eleverna också. Jag ska göra detta till en effektiv och lättsam vecka för oss alla (ja, mig och eleverna, då... kollegorna får klara sig själva) så att vi står ut. Klass 9A har PRAO vilket innebär att jag också får extra tid för att skriva mina omdömen om dem och mina andra elever. Det är ett jädra pyssel. Jag vet var jag har dem men det ska ju formuleras snyggt och klart och tydligt. Det tar tid och tankemöda.

Efter jobbet ska jag faktiskt släpa mig iväg till gymmet. Förra veckan var jag för bedrövligt kass, helt enkelt. Omotiverad och lat. Nu får det bli skärpning. Å andra sidan kanske det här med träning också bara är en fint från Luthers sida? Att jag liksom måste väga upp mitt livsnjut med späkningsdoser? Hmm...

3 kommentarer:

Caligula sa...

Av bilden att döma skulle Luther själv behöva lite motion.

Klass 9A har fått en ny superlärare! ;-D

Mats sa...

Gymmet blir det efter höstlovet, det är dags nu och slut med slöandet.
Flygtsgym är kanonbra.

dyermaker sa...

cal> You're damn right! Möjligen är det för sent..? ;)

mats> Jag har hört att det ska vara bra, men jag kör på simhallen. Inte fan kom jag iväg ikväll, men imorgon ska jag yoga. Och lovet ska utnyttjas! :)