måndag, oktober 20, 2008

... i vilken vår hjältinna dricker sitt te och vill vara balanserad

Dags för Stora Muggen. Den som rymmer 9 dl. En väl avvägd blandning av Earl Grey, mjölk och socker gör en dylik mugg te till en form av upphöjd njutning. Till denna mugg serverar jag Olle Ljungströms en apa som liknar dig och lägger samtidigt in den i min iPod. Tända ljus på soffbordet och i fönstret.

Jag sitter här i soffan (min arm känns bättre och bättre) och känner att jag är rätt nöjd med min dag även om jag inte alls släpade mig till någon träning. Efter jobbet var jag trött och frusen och det var kallt och ruggigt och jag orkade inte ens tänka tanken att byta om till träningskläder och dra till gymmet. Tyvärr. Men jag hänger inte läpp för det. Det känns faktiskt helt okej. Och jag tänker att det faktiskt är en ganska bra sak; jag behöver nog hitta en balans. Träna lite lagom. Kanske 2-3 dagar i veckan och i övrigt ägna mig åt annat. Kanske var det lite för mycket där, ett tag? Balans is da shit, som ungdomarna brukade säga. Nu säger de andra saker.

Jenny ringde från Oslo och ville bara prata en stund och sedan undrade hon om jag vill komma upp nästa helg, och kanske gå på In Flames med henne. Jag blev ganska sugen men när jag kollade med SJ så svalnade intresset. Det fanns inga biljetter och hade de funnits hade bara resan gått på ett par tusen spänn. *suck*

Peter ringde en stund också. Min Nikon är helt urladdad, men när jag laddat upp den ska han se om han kan hjälpa mig att åtminstone "låsa upp" den så att den går att använda. Jag vill ta lite fina höstbilder. Löven är nästan självlysande just nu och ger mycket märkliga effekter i den gråa höstdagern.

Jag borde skriva kloka saker här. Saker med substans och tyngd. Men just nu orkar jag inte. Det är sista veckan innan höstlovet och jag är inne i överlevnadsmode. Viljemode. Jag ska läsa, tänka och fundera och tids nog kommer mina tankar att glida nerför armarna, genom händerna och fingrarna och sedan halka ut på tangentbordet och in i bloggen. Men just nu ska jag bara laga lite mer te, boka mig ett boende i Göteborg (för Bob Hanssonkvällen) och sedan krypa i säng med en bra bok. Det blir antingen Mats Wingborgs Socialism eller Khaled Hosseinis Flyga drake. Såvida jag inte ska börja med Tortyrens återkomst (Mattias Gardell). Men den godbiten vill jag njuta lite extra av - den får vänta tills höstlovet.

Hang in there, me lovely ones...

3 kommentarer:

Mats sa...

Mornington Hotel på gångavstånd från konserthuset. 1098:- för två nätter med stor frukostbuffé.
www.coophotelpremie.se
Du måste ha konsums rabattcheckar för att kunna nyttja erbjudandet.
Annars är Hotell Eggers vid centralen bra.

Mats sa...

.com ska det vara.

dyermaker sa...

mats> Men jag ska bara sova en natt och har slut på checkar. Tack ändå, för tipset.