fredag, oktober 31, 2008

... i vilken vår hjältinna har en liten vinprovning - men glöm Fritjofsson

Egentligen ska man såklart ha flera olika sorter när man har vinprovning. Min plånbok - och i ännu högre grad, faktiskt, mitt förnuft - sa att det fick räcka med två. För att de skulle kunna matcha min faiblesse för fylliga, mörkröda, komplexa (fint ord, va?, som säger ingenting...) ripassoviner fick det ju inte bli alltför unga och fruktiga viner. Nej - RÄTTVIST ska det vara. Förresten... det fanns ett vin som var både ekologiskt och rättvisemärkt på Systemet här i byn... men det var ett sådant där ungt, fruktigt... så det fick vara. Det är liksom inte enbart yrseln jag vill åt... ;-)
















Det blev alltså ett italienskt vin från Zeta (Merlot Cabernet) för 62 kronor och ett chilenskt vid namn Adobe Reserve, Cabernet Sauvignon, för 75 spänn. Hittills har jag bara smakat av det chilenska och... det är så gott! Jag är smått golvad... det har den där fylliga tyngden i smaken som jag bara älskar. Det fyller hela munhålan och rinner ner som flytande sammet, utan att fördenskull sakna en viss kärv kaxighet.

Egentligen har jag ingen lust att öppna det italienska. Jag tror faktiskt att det får vänta till imorgon.

Powerwalken före middagen var fin. Jag tycker om att gå uppe vid Krysseboda i halvskymningen och sedan se hur mörkret tätnar alltmer medan jag fortsätter bortåt Rasslebygd och rundar simhallen och sedan fortsätter längs järnvägen en bit, för att sedan snedda mot sjön och följa Bjurbäckenbäcken upp till skolan. Och sedan är jag hemma!

När jag öppnade ytterdörren slog den goda doften från ugnen emot mig. Mmm... Det smakade gott!

Efter maten ringde jag Peter en sväng. Jag hade nästan börjat bli orolig eftersom jag inte hört av honom sedan i måndagskväll, då han ringde, men det visade sig att han tappat bort sin telefon. Och just när jag ringde satte han sig i bilen och hörde signalen någonstans ifrån. Givetvis hade han ju letat igenom bilen men tydligen missat att den glidit ner mellan sätena. Jeffla tur att jag ringde just , då!

Hmm... måste nog prova ett glas till av det där röda, goda... ;-)

Stay tuned me lovely ones!

Inga kommentarer: