söndag, januari 25, 2009

... i vilken vår hjältinna lyft sig själv i håret (nästan i alla fall)

Efter sen frukost bestående av havregrynsgröt med lättmjölk och två kokta ägg samt en jättemugg Earl Grey med socker och mjölk softade jag lite och sedan laddade jag CD-växlaren med Pink Floyd, J J Cale och Jan Johansson och la mig på sängen under en gosig filt för att läsa och lata mig ännu mer. Kanske somnade jag rentav en liten stund.

Sedan gjorde jag något jag länge tänkt, men liksom aldrig fått tummen ur till; jag tog fram min poweryogaDVD som jag köpte för säkert ett och ett halvt år sedan och aldrig har använt. Jag rullade undan soffbordet, la ut min blå yogamatta och sedan körde jag ett 60-minuterspass. I de 60 minutrarna ingår ca 10 minuters uppvärmning och lika mycket nervarvning/avslappning, så effektiv tid blev det kanske 40 minuters poweryogande ungefär. Inte riktigt som 90-minuterspassen jag gick i höstas men ändå en rätt skön genomkörare som gjorde mig både svettig och lite trött.

Efter en sådan övning smakade det väldigt gott med en röra (eller vad jag nu ska kalla det) ris, grönsaker och lite knaperstekta baconbitar, strösslade över det hela.

Dagen har varit jätteskön, precis sådär skön som söndagar ska vara. Lagom doser av fysiskt aktivitet och totalslöande. Inte blev förmiddagens PW/joggingrunda sämre av det helt underbara vädret som bara varade just den där timmen jag var ute. Och snart är det tillräckligt milt ute för att återuppta de långa cykelrundorna utomhus igen. Det är något jag ser fram emot.

Nu är jag sömnig och ska plocka undan lite härhemma, förbereda lite inför morgondagen och sedan ge mig själv en tidig läggning i belöning för den här dagens aktiviteter. Skivorna ligger kvar i CD-växlaren; jag ska somna till dem.

Imorgon börjar en ny vecka med nya insater!

Ha det gott, me lovely ones!

Såhär blev min träningsvecka, förresten:

TRÄNING v 4/09

Måndag:
cyklat 30 min (23 km)

Tisdag: -
Onsdag:
cyklat 30 min (23 km), morgon

cyklat 30 min (23 km), eftermiddag
Torsdag:
cyklat 30 min (22 km), morgon

cyklat 30 min (23 km), eftermiddag
Fredag: -
Lördag:
cyklat 60 min (46.33 km), förmiddag

Söndag:
PW/joggning 60 min (1 mil), förmiddag
poweryoga, 60 min, kväll

2 kommentarer:

Anonym sa...

Strongt schema!! Jag är imponerad :) Blir det nå´t kvar av dej...?

dyermaker sa...

Jag har att ta av. =/