tisdag, januari 13, 2009

... i vilken vår hjältinna inser sitt misstag

Fan också. Jag är i fel bransch. Jag skulle valt finanssidan istället. Enligt morgonens DN är ett av kännetecknen på en framgångsrik aktiehandlare ett ringfinger som är längre än pekfingret. Jag ser på mina händer och inser att jag är snudd på överkvalificerad. Bägge mina ringfingrar är längre än pekfingrarna; den högra t o m betydligt längre. Fan också. Jag skulle satsat på en helt annan utbildning. Då hade jag glidit omkring i rikemanskretsarna och käkat hummer på reguljär basis.

Eller inte. Jag trivs med livet som det nu är och jag trivs med mitt jobb. Visst kan det vara stressigt och tungt och krävande och äta upp mig inifrån ibland, men jag tror ändå att jag har det behagligare och makligare och mer avspänt än finansnissarna. Inte minst i dessa tider...

Jag känner mig låg idag. Känslan av en annalkande flunsa är borta, men kvar finns en olustig stresskänsla i magen. Jag tror det delvis beror på att jag inte får något klart besked om när jag kan sluta och jag vet inte vem som ska ta över, så att jag kan samplanera med denne, och jag vill ju egentligen inte alls vara här nu utan där och igång med mitt nya liv. Eller... nytt och nytt, förresten... fortsättningen på det här, snarare! ;-)

Begrundande detta - och lyssnande på tankar på teven om bojkott av varor från Israel - fyller jag på min kaffemugg och vet att jag har en halvtimme innan jag går till jobbet.

Sayonara, me hearties.

Inga kommentarer: