onsdag, januari 14, 2009

... i vilken vår hjältinna sovit gott

Och länge. Igår kväll var jag så trött att jag var i säng före åtta, med en god bok (snart klar med Mons Kallentofts Midvinterblod), men orkade inte hålla ögonen öppna mer än några sidor och sedan somnade jag. Vaknade vid tolv och trodde det var morgon, men sjönk tillbaka in i sömnens rike. Sedvanlig tillvakning vid tre också, men somnade om. Jag är fortfarande trött och seg, men tänker att jag kommer att känna av de positiva effekterna under dagen. Och ikväll, så jag orkar se Bruno K Öijer på teve (SVT2 21.30).

Jag ser på morronteve: Amerikanska försvarshögkvarteret hävdar att en allt större andel frisläppta fångar, från Guantánamo, återgår till stridsverksamhet. Jaha? Är de förvånade? Goes around comes around, typ. Minsta unge brukar fatta, när man resonerar lite kring det, att våld föder våld och efter att kanske ha suttit inspärrad utan rättegång och under vidriga förhållanden med förnedring och tortyr som reguljära inslag i de dagliga rutinerna kan nog den fredligaste och mest oskyldige känna hämndbegär och hat.

Snart dags att samla ihop mina grejer och gå tll jobbet. Det känns lite tufft nu, med de två nya klasserna att snabbt försöka lära känna. Men nu har jag i alla fall träffat dem alla och det kommer att bli mycket roligt - och slitigt. Som det brukar, alltså. ;-)

Ha en skön onsdag, me lovely ones. Det ska jag ha!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Eländes att Bruno K Öijer krockar med en 1-timmas dokumentär om och med Lars Winnerbäck i Svt1...Kl 21.00. :)

dyermaker sa...

Valet är lätt! ;)

dyermaker sa...

... och förresten finns ju repriser! Och SVT Play!