fredag, februari 01, 2008

... i vilken vår hjältinna undrar

Jag sitter och zappar lite framför teven, sådär härligt loj och nöjd. Men vad är det som hänt med Discovery och Animal Planet? Discovery har nästan bara motortråkprogram och åtminstone varje gång jag zappar in på Animal Planet verkar det pågå en evighetslång serie om några djurpoliser som åker omkring och räddar djur som far illa. Det senare är ju såväl behjärtansvärt som nödvändigt, men vad hände med härliga program om historia och om vår planets fantastiska fauna? Jag vill se program om hajar och valar och fågelspindlar och murmeldjur och surikater och vulkaner och mumier och korallrev och mayaindianer och katakomber och jag vill till och med se svartvita dokumentärer om "Slagskepp vi älskar" hellre än ett endaste avsnitt till av American Chopper eller Miami Ink. BLEH!

Det är riktigt svalt och skönt i mitt sovrum, inatt. Elementet är avstängt och fönstret står lite på glänt, precis så som jag tycker om att ha det. Jag ska stänga av teven, nu, och krypa ner under fluffsiga duntäcket med en bra bok.

2 kommentarer:

Glas och Klorid sa...

Mycket skit på tv:n är det och kanske är det därför jag sitter här och njuter av din blogg. Var tog alla vilda djuren vägen. T

Muminen sa...

Ååååååhhh... surikater... jag ÄLSKAR dem... haha... de är så söta! Fast de lever nog ett ganska hårt liv. Lite samma stuk som folket i kultrullen "Warriors".
Waaarriorrrs... come out to play!