lördag, februari 16, 2008

... i vilken vår hjältinna har en mysig morgon

Vaknar till och ser att klockan bara är lite drygt sju, så jag rullar in mig i täcket och somnar om en stund. Vid halv nio vaknar jag igen och bestämmer mig för att kliva upp. Tassar ut i köket, sätter på kaffet och ger Fröken mat.

Johanna har skickat mig en skön länk och medan jag avnjuter de första, ljuvliga klunkarna kaffe ser och lyssnar jag på detta. Tack, Pansessan! Det var precis vad jag behövde! När jag lyfter mitt skiv-, bok- och DVDköpstopp ska jag se om jag kan hitta en box med denna underbara programserie.

Ni får ingen bild från mitt fönster idag. Vill ni se hur det ser ut får ni kika på gårdagens bild. Det är alltså sol och klarblå himmel även idag. Termometern visar -9 grader och det kändes igårkväll när jag var ute och gick i kjol. Samtidigt är det intressant att strosa omkring här i byn på kvällstid och se en annan sida av den. Jag möter givetvis någon jag känner, eller känner igen - om inte annat så någon av mina elever som är på väg mot djärva, men tämligen förutsägbara mål.

[Paus i skrivandet för påfyllande av kaffe]

Detta är en skön morgon. Jag mumsar på en skiva bröd jag bakat själv. Kaffet blev perfekt och det är tyst och stilla. Med ett halvt öra lyssnar jag på P1 och funderar på att ta en filt och lägga mig i soffan och läsa vidare i Vid hägerns skarpa skri. Boken är bra, riktigt bra - men når ändå inte upp till samma höjder som de första i serien. Jag läser den ändå; jag vill ju veta hur det går för Otori Takeo och hans Kaede.

Jag funderar också. Tänker på framtiden. Både den närmaste, dvs den här dagen och vad jag vill ha ut av den, och lite mer framåt i tiden. Nästa vecka har jag sportlov. Det kommer att försvinna i en grisblink, men jag ska ändå försöka använda det till lite batteriladdning. Det ska innehålla avkoppling och umgänge med åtminstone ett av mina barn och dessutom några sköna Vänner. Det ser jag mycket fram emot! När Johanna varit här tidigare har vi alltid hållit oss hemmakring men den här gången klurar jag på en dagsutflykt, tillsammans. Det finns mycket roligt, fint och trevligt här i trakten att se och göra.

Vi ska säkra balkongen också, så att Fröken inte får för sig att smita när dörren är öppen.

Jag tänker ännu längre fram också - mest tänker jag på mina ledigheter eftersom arbetsveckorna är ganska fullspäckade ända fram till avslutningen. Men eftersom förra våren rann bort (operationer, sjukskrivningar etc) ska den här våren och försommaren avnjutas med större närvaro. Det finns sjöar att cykla runt, utflyktsmål att besöka och natur att avnjuta. Allt detta ska jag göra. Leka turist i det som nu ändå är min hembygd. Utflykta. Upptäcka. Uppleva.

Den här dagen då... Jag ska ta en rejäl powerwalk. Jag ska göra uppgiften - Det Bultande Kärleksbrevet - i Skrivarkalendern. Jag ska läsa, sticka och lyssna på någon riktigt skön musik. Kanske ska jag baka något, också. Jag ska sova middag. Jag ska se till mig själv i första hand och vägra låta mig dras med/ner/in i meningslösa diskussioner som inte leder någonvart. Jag ska ringa minst en Vän.

Det här ska bli en bra dag!

Stay tuned!

2 kommentarer:

Muminen sa...

Med tanke på "det här skall bli en bra dag", så tänkte jag att jag skulle länka till youtube... Viktoria Tolstoy har nämligen gjort en låt med denna låttitel, men tyvärr fanns inte denna... däremot hittade jag det HÄR med VT, som jag tyckte var lite kul! :)
http://www.youtube.com/watch?v=MnqigOQuIWk

Kanske den förgyller dagen ytterligare. :)

dyermaker sa...

Yo, Sis! Vad sägs om att ta med dig hojen (inte den motordrivna, dårå) när du kommer hit framöver? :) Vi packar picknickkorgar och trampar ut i okänt land!