måndag, februari 04, 2008

... i vilken vår hjältinna summerar dagen

Dagen har varit bra. Mycket bra. Lektionerna har flutit på bra - det har varit både gott arbete och skön stämning. Egentligen är det ena en förutsättning för det andra. Idag har det helt enkelt varit så att allt har klaffat.

På lunchen tog jag en skön, rask promenad med en kollega och vän, igen. Härligt att gå där i det fina vädret, njuta av att solen faktiskt värmer och prata om högt och lågt, vitt och brett, grunt och djupt.

Ämneskonferensen handlade mestadels om morgondagens nationella prov, lite praktiska detaljer, och sedan hade vi ett litet samkväm med fotografier från och lite roliga historier kring den före detta arbetskamratens resor. Vi fick se bilder från Sydafrika, Swaziland, Lesotho, Azerbadjan, Georgien och Armenien. Georgien var otroligt vackert och klapperstensstränderna helt underbara - ett spännande och lite annorlunda resemål!

Vi åt gott också - en smarrig västerbottenpaj och en kantarellpaj. Sallad till det. Och vin. Vinet fick man ju ha med sig själv, förstås. Och jag hade givetvis glömt. Men jag fick dela med en kollega, så kan det vara min tur att ta med till nästa träff, som blir filmkväll. Då ska vi se Darling, är det tänkt.

Nu ska jag plocka ihop lite inför morgondagen. Jag ska ju sitta vakt vid mina killars nationella prov. Tänkte ta med mig nya numret av Språktidningen att läsa (den låg här och väntade idag när jag kom hem). Sedan funderar jag på nybakta bullar och doftande kaffe, men det kanske inte är riktigt snällt, eller..? ;-)

2 kommentarer:

UriahHeep sa...

Jag vill också ha ett vanligt lärarkneg...

dyermaker sa...

Sök, Micke! :)