måndag, februari 11, 2008

... i vilken vår hjältinna är på måndagshumör







Måndag igen! Helgerna går fortare än veckorna, vilket iofs är ganska logiskt. Men jag gör mitt bästa för att dra ut på dem så mycket som möjligt.

Dock tycker jag att måndagar är ganska okej dagar. Mitt schema är fullpetat och arbetsdagen avrundas med konferens - idag: arbetsplatsmöte. Det brukar inte vara alltför ansträngande, snarare kan det bli lite livat. Inte minst när lite intern under-ytan-maktkamp bubblar upp och det hettar till. ;-)

På radion pratas det just nu om polishämtning av skolkande elever. Det an kanske vara en väg, men vad händer sedan, då? Ska de ha polisbevakning under dagen också? Vad hindrar dem från att bara knata iväg, igen? Jag tror vi måste komma på andra sätt, faktiskt. Ett sätt att arbeta med själva orsaken till problemen skulle kunna vara ett tätare samarbete mellan skola-socialtjänst, men det innebär en del ändringar kring sekretessfrågor och liknande. Jag kan inte lösa detta här vid mitt frukostbord, men lär inte släppa tanken bara för att jag druckit upp mitt Pasión Colombia. Jag jobbar ju med de här grejerna dagligen...

Nu: tandborstning och dags att knata till jobbet. En promenad på ca 3 minuter - alldeles för lite för att Paolo Roberto skulle bli nöjd. Men vad har han med mina promenader att göra?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sen är det ju bra när skolan talar om att glina skolkar också.. Min stora hade FYRTIOPROCENTIG frånvaro utan att nån hade berättat. En del av tiden visste jag om, då låg hon hemma och hade ont i magen (självförskaffat via mjölk, så ont gjorde det säkert, men med flit..), den övriga tiden hade hon gått till skolan i tid och sen avvikit. Sen skälldes det på mig för att jag inte brydde mig... Jag är inte Saida sa jag då. SAMARBETE är kungen!

dyermaker sa...

Samarbete is da shit, helt enkelt. Vi klarar oss inte utan ett fungerande samarbete med föräldrarna!