fredag, januari 18, 2008

... i vilken vår hjältinna fått en idé














Jag läser Svensklärarens blogg, ser en bild och får en idé: Om jag blir arbetslös ska jag bli gatuläsare. Gatumusikanter vimlar det av, men hur många läsare sitter det i gathörnen och bjuder på gemensamma upplevelser? Jag har då inte sett någon. Borde vara en tämligen lukrativ inkomstkälla, kan man tycka. Om inte annat så har man det ju trevlig och nöjsamt där i sitt gathörn. I brist på hatt får jag väl lägga ut en keps...

Och eftersom min hjärna fungerar som den gör börjar jag fundera i ytterligare banor... Tänk om man kunde göra lite läs-throw-ups, sådär som graffarna gör med sina tags? Kanske rentav få några elever att tända på denna tanke..? Det finns ju stick-graffiti så varför inte litterär sådan? När jag gick mellan stationen och högskolan i Halmstad brukade det ibland vara små upprop och tänkespråk vackert skrivna på gångbanans asfalt. Vackert och inspirerande! Hmm...

Och Fröken Smilla har ännu inte haft möjligheten att skaffa sig någon känsla för snö, men väl för badskum.













Jag badar numera aldrig ensam...

2 kommentarer:

Anonym sa...

jo, det finns ju roligare texter att skriva på gatan än Strindbergs (Drottninggatan). lustigt att du skrev om uppläsningar, jag tänkte på det när vi var i bokhandel igår (läs db). lillan är så bra på att läsa högt nämligen, med olika röster och så. nu måste jag iväg, hinner inte ens kolla bussarna som jag hade tänkt. glömde det och skrev db, som sagt. har du kollat på vilken av kopparna du väljer?

Anonym sa...

...haha... du kanske skulle gå samma program som jag - Entreprenöriellt företagande? På så vis skulle du kunna utveckla din affärsidé. ;)

Och ang Frk Smilla, så undrar jag när hon skall försöka gå på vattnet, mtp att det går ända upp till kanten på karet. ;)

Puss, Sis!