söndag, januari 27, 2008

... i vilken vår hjältinna hälsar














(Är det detta som kallas "vattenväg"?)
Solen sken från klarblå himmel, efter lunch, och jag passade på att ta mig en rask långpromenad för att andas frisk luft och tanka energi. Jag försökte tänka på att det är den 27 januari, och inget annat. Men trots att vinden bet rätt bra innan jag kom upp i skogen (a k a "fattig mans tröja") kändes ändå lite som vår. Ibland när jag går den där rundan möter jag inte en enda person, men idag var det en hel del som kommit på samma tanke som jag. Fast det gjorde inget; det är ju bara att le vänligt och hälsa. För det gör de här i byn. Hälsar, alltså. Inte nere vid centrum, men om man möter någon när man är ute och promenerar så hälsar man. Det gillar jag.

Jag tog svängen om centrum för att posta CD'n till Vännen P och för att handla hem lite förnödenheter för veckan som kommer. Nu faller skymningen därute, och jag sitter här och äter het löksoppa. I ugnen står bröd på gräddning. Snart kommer en ljuvlig doft att sprida sig i mitt hem.

Igår nästan-lovade jag goda vännen/kollegan C att vi kunde ta en kvällspromenad även idag. Men det är nästan så jag hoppas hon inte ringer. Inte för att jag inte gillar henne - tvärtom! - hon är en härlig tjej med avslappnad livssyn och ett smittande gapskratt! Men jag är lite småtrött och vill nog hellre kura ihop mig i soffan och kanske börja på den där mössan till Linus. Ja, jag tror det får bli så. Ska laga mig lite kaffe först, bara...

Inga kommentarer: