söndag, januari 06, 2008

... i vilken vår hjältinna unnar sig

Att plocka ner julsakerna och rensa ut de sista julmatsresterna gick snabbt. Det känns både lite vemodigt och lite skönt. Nu är det ett nytt år, och imorgon börjar en ny termin.

Efter städningen fixade jag lite matinköp inför veckan som kommer och sedan var det helt ljuvligt att dra på bekväma kläder och ta en rejäl promenadrunda i dimman. Jag avrundade med att gå ner till byn i akt och mening att köpa en DN och riktigt frossa och mysa med i eftermiddag. Tyvärr fanns bara Sydsvenskan och den har jag ingen lust att läsa. Så det var bara att traska hemåt.

Istället unnar jag mig en god middag. Igår gjorde jag det enkelt för mig. Det gör jag egentligen idag också, men jag lägger ner lite mer tid och lite mer ansträngning och lagar mig en het, härlig soppa på sötpotatis:

Jag skalar och skär i bitar en rödlök, en sötpotatis, ett par morötter, några potatisar och krossar ner ett par vitlöksklyftor och låter det fräsa snabbt i lite olivolja innan jag fyller på med en liter grönsaksbuljong. När det kokat sig mjukt mixar jag soppan slät och smakar av med riven ingefära, lite pressad apelsin och någon matsked sweet chilisås. Lite flingsalt, ett par varv med pepparkvarnen och lite färsk koriander fulländar det hela. Ljuvligt gott!

2 kommentarer:

Silke sa...

:-) Att vara för jämställdhet, är inte samma sak som att tillämpa den aktivt. En sak är att när Familjen AB tar över, åker jämställdheten ut genom fönstret. Då gäller det bara att maximera inkomsten. Fast sånt behöver varken du eller jag bekymra oss om längre.

dyermaker sa...

... och VÄL är väl det. :)