onsdag, januari 02, 2008

... i vilken vår hjältinna känner sig lite onsdagsfilosofisk














Så här såg det ut när jag kikade ut genom köksfönstret, imorse. Det har alltså fallit lite snö som än så länge ligger kvar. Sakta, sakta fylls det på ovanifrån. Det känns ljust och trevligt. Hjärtana sitter på fönsterrutan och den tända adventsljusstaken på köksbordet och den tända adventsstjärnan i fönstret speglar sig i glaset. Det är alltså inte en sol som stiger bakom trädtopparna.

Av någon anledning känner jag mig tokledig idag. Jag tror det beror på att så många andra nu börjat arbeta efter helgerna. Själv har jag ju respit från saltgruvan fram t o m söndag. Jag känner mig inte överdrivet energisk, men om inte snöandet ger med sig så att jag kan ta en lång långpromenad, så tar jag fram motionsjävelcykeln och trampar några mil.

Jag känner mig en smula filosofisk idag. Medan jag drack mitt morgonkaffe ploppade Aerosmith's Amazing upp i mitt huvud. Särskilt strofen "Life's a journey, not a destination". Jag har funderat på det där ofta. Så småningom har jag funnit att livet inte har någon given mening; det är mitt ansvar att fylla de tomma bladen med något, med ett innehåll som skapar sammanhang och mening och som ser till att jag mår bra och trivs och kanske dessutom kan tillföra något till andras liv när mitt första ansvar - det gentemot mig själv - uppfylls. För mig är det det som är livet - inte att så smärtfritt som möjligt försöka ta mig fram till slutdestinationen, oavsett om denna är total "oblivion" eller bara ett tågbyte till nästa liv.

Jag vet faktiskt inte varför jag fick de här tankarna. Jag bara fick dem. Och höll kvar dem och lekte med dem ett tag. Nu har jag släppt dem igen och funderar på vad jag vill göra idag. Jag tror faktiskt att jag ska dra på mig varmt med kläder och ta mig en vintrig promenad. Kameran kunde fått följa med, men det skymmer på nu så den får nog stanna hemma. Kanske tar jag en sväng via biblioteket också, innan jag går hem, tänder värmande ljus och lagar mig en balja te.

Sedan är den stora frågan; ska jag börja med Skrivdagboken eller ska jag ta fram tröjorna som så länge legat undanlagda och se om jag kan förse dem med lite fiffiga texter? Ska ringa sonen också, samt konspirera lite med hans systrar om hans kommande födelsedag (inte ens tre veckor dit...) och vad vi då ska överraska honom med.













(Fröken Smilla tittar på snö)

Stay tuned...

Inga kommentarer: