tisdag, januari 08, 2008

... i vilken vår hjältinna inte är fullt lika käck

Mörkret härskar i det här hörnet av Småland, idag. Snön har regnat bort och den enda ljusning som synes såhär dags är enstaka lampor hos grannarna, samt julgranarna på gården. Jag är helt klart tröttare idag än igår morse. Det kan eventuellt bero på Fröken Marodör, som väckte mig en halvtimme för tidigt och som inte gav upp sina försök att få mig ur bingen förrän min väckare drog igång. Då hoppade hon glatt ur sängen och tassade ut i köket.

Fast veckan går fort och snart är det fredag igen. Medan jag väntar på det ska vi planera upp arbetet fram till sportlovet, ungefär (jag & eleverna), se film (Gilbert Grape, tror jag det får bli), öva nationella prov i engelska och svenska samt inleda den franska revolutionen. Eller snarare studiet av densamma, såvitt jag vet är själva revolutionen över sedan ett par hundra år, lite drygt. Men vi lever ju med effekterna av den och det är väl därför den anses vara viktig nog att fortfarande ligga i högstadiets kursplaner. Förhoppningsvis ska vi dock hinna med även lite mer nutida historia under terminen.

I övrigt är livet som det är just nu. Jag väljer inte alltid den lättaste vägen och det kostar på.

5 kommentarer:

Anonym sa...

det borde väl finnas film att se även om Marianne, Marat och de andra? kanske inte Marie-Antoinette med hon fula Kerstin Dunst (vilket namn!), men nånting borde det finnas.. Natten i Varennes, kan det vara nåt? Har glömt exakt vad den handlade om. Lycka till!

Igår gav jag bort några Kalisar till stor glädje. tänker alltid på dig när jag håller på med dem... Och i mars ordnar de en grej om familjerätt inom islam (samt lite prisande av han som gick bort nu) sa Maken. en hade bett honom hjälpa till och det verkar bli av.

sara sa...

Min hinsides gammelfaster sa att hennes farmors far (möjligen farfar) red upp till Sverige tillsammans med Axel von Fersen. Själv har jag bara kommit så långt i mina halvdana efterforskningar att jag vet att min mors släkt faktiskt flytt från Frankrike, och bara det känns rätt spännande.

dyermaker sa...

vajlan> Jo, det gör det nog. Det visades ju faktiskt något rätt bra om Marie Antoinette nu i helgerna som gick. Men inte fasen spelade jag in det. :(
Vi får väl hålla oss till UR:s utbud (som iofs är rätt bra) och kanske - mest på kul - avrunda med Röda Nejlikan (den med Anthony Andrews)...

girl d> Spännande, ju! :)

Silke sa...

http://www.amandashome.com/road.html

dyermaker sa...

Tack, Silke!