lördag, september 20, 2008

... i vilken vår hjältinna soffar

Med avbrott för smärre städ-, disk- och cykeleruptioner har min dag, så här långt, tillbringats i soffan. Teven är på (nyss Existens - nu ett program om forskning kring annat liv i rymden), CD-växlaren är laddad (och fjärren inom räckhåll), veckans måsteläsning (ETC.nu, DagensETC, Mersmak, Bang, lärarnas tidning och ett par kopierade artiklar om pojkars läsvanor) ligger bredvid mig. Sakta men säkert betar jag mig igenom högen. Dessemellan bloggar jag, eller slösurfar på Facebook och SRF-boarden, pratar med Agneta, Magnus och Martin på msn, pratar med Peter i telefon och killar Fröken bakom örat och under hakan.

Middag har jag också lagat och ätit (nyss). Idag blev det lite uppfräst rödlök, svamp och aubergine tillsammans med färsk, kokt brysselkål och en hög med röda linser, kryddade med bl a spiskummin. Nu är jag äckligt mätt. Gott var det också. Faktiskt. Mitt "nya" liv som vegetarian fungerar fint.





















Arcimboldos geniala frukt- och gröntbilder är svulstigt mustiga och ger mig ofta en känsla av lätt förruttnelse, unken lukt och småkryp. Jag gillar den här mycket bättre, egentligen:





















(The Librarian, Arcimboldo)

Inga kommentarer: