torsdag, september 11, 2008

... i vilken vår hjältinna blir vegetarian






















Jo. Nu är det mer än två år sedan jag la ner vegetarianeriet. Jag har dock kommit på att jag ju äter vegetariskt 5-6 dagar i veckan, så nu tar jag steget fullt ut ett tag. Jag har - precis som förra gången - inga direkta ideologiska skäl (även om jag anser att mycken djurhållning suger sidledes) och kommer inte att leta gelatin och yttepyttesmå beståndsdelar i superfinstilt text på innehållsförteckningar. Jag utesluter helt enkelt kött, fisk och fågel ett tag. Ägg och mjölkprodukter tänker jag fortsätta med.

Middagen idag blev en omelett och en matig, varm sallad på rödlök, bladspenat och olika sorters bönor. Ett äpple till dessert. Imorgon är det fredag och jag skulle vilja äta något lite extra gott frampå kvällskanten. Kanske en god paj? Nå. Jag får se. Nu är jag så mätt att jag inte alls orkar tänka på mat.

Jag har tänkt att ha torsdag och söndag som vilodagar (träningswise, that is) men vi får väl se hur det blir med den saken. Lite kallt och småruggigt ute men jävelmotionsjävelcykeljäveln står framme... *sneglar*

Idag är det sju år sedan WTC brann... Sju år sedan jag bestämde mig för att ta ut skilsmässa... Sju år sedan jag träffade sköna väninnan Anette (på jobb uppe i Hudiksvall)... Fem år sedan Anna Lindh mördades... 711 år sedan William Wallace och ett gäng andra skottar smiskade upp engelsmännen vid Stirling... 35 år sedan Pinochets junta tog makten i Chile... 21 år sedan Peter Tosh mördades... Ska jag fortsätta..?

Edit 20.35: Visst cyklade jag! 3 mil! Inte så pjåkigt för en vilodag... ;-)

Inga kommentarer: