tisdag, september 30, 2008

... i vilken vår hjältinna fått en släng av anglofili

Peter ringde precis när jag skulle gå hem från jobbet. Jag var lite uppjagad över det faktum att klockan var 16.10 och jag egentligen slutar kl 16. Inte bra. Så jag sa att "jag ringer när jag kommer hem". Sedan traskade jag hemåt i regnet. Smart att jag kom ihåg att köra ner paraplyet i väskan imorse! Dock skulle jag tagit på mig de rödrutiga. Mina conversekopior blev ju klafsvåta, liksom jeansen.

Öppnade ytterdörren och blev glatt förvånad när där varken låg en hög reklam eller några obehagliga kuvert med fönster på. Gick ut i köket, efter att ha tagit av de blöta skorna och de lika blöta strumporna. Öppnade kylen och kom på att jag inte hade den minsta lust att laga middag. Fuck the näringslära, tänkte jag, fick en släng av anglofili och bakade mig scones istället, medan jag pratade med Peter en stund. Första bitarna avnjöts med ingefärsmarmelad och kaffe och nu har jag ätit några bitar till, tillsammans med en stor (den största! 9 dl!) mugg Earl Grey med socker och en skugga mjölk. Får teet dra exakt rätt tid fungerar det faktiskt utmärkt med minimjölk.

Sedan har jag slösurfat och beställt tågbiljetter till, och från, Jönköping för månadens sista lördag då jag ska träffa Netti och kolla Cloudscapes spelning på Zaragon. Det ska bli roligt - har inte hört gubbarna sedan de spelade på Musikens Hus, i Göteborg, förra Valborg.

Ösregnandet (som i plötsliga ryck avbryts av toksoliga stunder) fick mig att inte alls cykla iväg till poweryogan, ikväll. Komma hem och vara dyvåt spelar ingen större roll, men komma dit och vara helt dränkt känns inget vidare. Så jag stannade hemma, pysslade lite, läste en stund och nu har jag landat i tevesoffan, med den största muggen.
















Existens på teve - om alternativa behandlingsmetoder, kvackeri, charlataner och en näve New Ageflum. Kan vara intressant att kolla på, kanske. För övrigt en alldeles tokbra programserie som innehållit mycket intressant inom mitt speciella intresseområde, ju! Vad jag inte förstår är att man alltid talar om just zonterapi som en kvackig behandlingsmetod. Men det kan ju bero på mina egna, mycket positiva, erfarenheter av just detta. Jag ska berätta om det en annan dag.

Apropå alternativa behandlingsmetoder ska jag bjuda er en helt underbar "huskur", så här i förkylningstider - jag gav den till Peter också (idén alltså, han får röra ihop den själv ;-):

Häll het mjölk i en stor mugg.
Rör ner en liten näve Fünf Kräuter och 1-2 msk O'Boy

Fyll upp med en rejäl slatt whisky


Inte blir ni ett dyft friskare, men det smakar riktigt gott och känns helt underbart lindrande att inmundiga. Faktum är att man inte ens behöver vara sjuk för att belöna sig själv med denna dryck... ;-)

Enjoy, me lovely ones!

4 kommentarer:

Caligula sa...

Lär bli en finfin placeboeffekt av det där! Spöar nog skolmedicinen! "Existens" är det bästa som går på TV just nu!

dyermaker sa...

Kanonserie!

Anonym sa...

Jag har helt missat det programmet... har det pågått länge? Låter i vilket fall intressant!

Min mamma har lite koll på sånt, och jag är himla svag för allt som är lite nytt... hmhm. Ska spana in!

I övrigt: jösses vad gott med te. Bara för det ska jag göra mig en mugg!

dyermaker sa...

Katja> Ja, det har hållit på åtminstone ett par säsonger som jag sett. Går ju i repris på t ex Kunskapskanalen så det brukar vara lätt att komma sig för med att kolla!