tisdag, februari 16, 2010

... i vilken vår hjältinna nyfikar sig

Jag gör det. Du gör det. Alla (nåja… nästan alla…) gör det. En del av oss gör det flera gånger om dagen – andra betydligt mer sällan. Somliga tar god tid på sig. Själv hör jag till de snabbare. Det vanligaste är nog att man gör det ensam, men att göra det tillsammans kan också vara en trevlig sak. Eller nödvändig (om man besöker en offentlig inrättning).

Jag pratar om att duscha. En nyligen gjord undersökning kring svenskars duschvanor ger exempelvis vid handen att män duschar oftare än kvinnor och att duschfrekvensen också varierar med geografisk bakgrund och politisk tillhörighet.

Vad undersökningen (eller åtminstone artikeln) inte ger svar på är hur länge det duschas. Själv hinner jag både tvätta håret (och lägga i balsam) och duscha ordentligt på 10 minuter. Det tar 15 minuter om jag gör det i ultrarapid.

Sunkigast är enligt artikeln ”en kristdemokratisk kvinna i pensionsålder bosatt i Småland”. Jag blir så fruktansvärt nyfiken! Vem är hon?!? Vilken del av Småland? Bor hon kanske här i byn? Kommer jag att träffa på henne när jag handlar på Konsum nästa gång? Jag kommer att se mina medshoppare med nya ögon hädanefter!

1 kommentar:

Caligula sa...

Stöd Hamam! Alla(h) ska bada!