söndag, februari 21, 2010

... i vilken vår hjältinna gjort ett stickprov

Inte ett stickprov som när man stickar en liten provbit för att få koll på masktäthet, garnåtgång och liknande utan en random kontroll. Av stickprovskaraktär. På Twingly kikade jag in för att kolla vilka 100 bloggar som läses mest just nu, i Sverige. Två blondinbloggar, såvitt jag kunde se, fanns med. Den blondaste överst. Jag har inte läst någon av dem på evigheters evigheter men beslöt mig för att bidra till statistiken för att se vad de egentligen skriver om som ger dem fler läsare än DN, på veckobasis. Ingenting. De skriver om ingenting. Snömos. En av dem hade postat en hel radda superkorta inlägg om att hon åker till... Kanarieöarna. Och så en bild på någon handväska. Den andra verkar mest matblogga - det var skaldjursplatåer och jättelika chokladmuffins och annat svull och så något skriv om middag med föräldrar och svärföräldrar. Ingen substans. Ingen mening. Inget läsvärt. Hmm... och jag som tycker att min blogg ofta är alldleles för tam... Nåväl; hellre tam än... lam.

4 kommentarer:

Caligula sa...

Du har ju helt klart innehåll i din. Den enda jag läser regelbundet. När jag får beröm för min blir jag ofta förvånad eftersom mitt liv är ytterst trivialt. Men när jag skriver har jag ändå i bakhuvudet att andra läser och försöker ha nån slags poäng. Om det så bara är att spegla mina känslor för tillfället.

Däremot kan jag tycka att den är jävligt tam. I.o.m. att det är en massa elever o.s.v. som läser, och som ev. kan leta febrilt efter hållhakar, försöker jag hålla mig precis exakt på gränsen...

Sen kan jag omöjligt kategorisera min. Det är varken en musik-, politik- eller annan blogg. Ibland skriver jag itoniskt, ibland analyserande. En "humörblogg" skulle man kanske kunna kalla det? Just så uppfattar jag även din! Keep on the good work and bad deeds! ;-p

Caligula sa...

ironiskt... dumma tangentbord... :-p

dyermaker sa...

Likewise, Cal! Jag läser din varenda dag - ven om jag inte alltid kommenterar! :)

Maria sa...

Magda, du har klart innehåll i din blogg!
Har en lista om ca 10 bloggar jag kollar varje dag och din är med (din också Martin!)

För egen del vet jag att jag inte skriver om något sådär superviktigt och det är rätt Ok ändå. Jag skriver mest för att mina vänner som jag inte pratar med så ofta ska veta vad som pågår i mitt liv och sådär och för att jag själv ska lyckas komma ihåg vad jag gjort dagen före (har extremt dåligt minne).

Visst, jag kanske skulle vilja skriva något med lite mer substans någon gång, men jag vet liksom inte riktigt vad jag ska skriva.

Nåväl.

KRAM!