fredag, december 11, 2009

... i vilken vår hjältinna triumferar

Jag fick rätt! Igen! Det blev verkligen fredag den här veckan också! Fin Fredag, till på köpet!

Jag känner mig småglad och förväntansfull på den här dagen. Den nya slipsen sitter som en smäck, kaffet smakar ljuvligt, ljusen brinner på mitt bord och när jag kommer hem ikväll väntar en orörd helg på mig. En lugn hemmahelg i pysslandets och mysandets tecken.

Men innan dess ska jag ha en bra morgonlektion med mina elever. Just nu högläser jag Flickan under gatan en stund varje dag. Mycket uppskattat. På sätt och vis touchar den deras egen verklighet - och ändå inte. Efter första lektionen är det gemensam lussefika och sedan har eleverna dramalektion med Ray. Också väldigt uppskattat!

Eftermiddagen brukar rinna undan i ett nafs; idag ska vi ha kort möte och fixa sista detaljerna inför julavslutningen. Och så har vi ju det som började som Fin Fredagsfika men som nu nligger på vårterminens schema som Veckoavslutningsmöte. Mellan 14.30 och 16.00. På en fredag... Ja, ni vet ju hur det brukar se ut med de 40 timmarna redan strax efter lunch på fredagarna, för min del (och för andras också)...

Nåväl. Inte mycket kvar nu. Jag står ut.

Fin Fredag till er, me hearties!


Inga kommentarer: