lördag, december 19, 2009

... i vilken vår hjältinna donar

Nu är fruktkakan kallnad och inlindad i folie. Den ska få mogna i kylen några dagar innan den smakas av. Saffransbullarna står på svalning under rödrutig bakduk och den rena tvätten är på plats i lådor och garderober. Kents B-sidor har fått snurra en stund och jag fräste upp lite champinjoner och bacon till en sen lunch.

Matilda ringde. Nu är de på väg, ner från fjällen. Hon lät glad! De kör lugnt och fint; kasst väglag på usla norska vintervägar och Rilles lilla lastbil har bara friktionsdäck - inte dubbar. Matilda kör sin bil. Med dubbdäck. Shabo är kvar i Linköping. Det är nog lika bra det. De är framme här sent ikväll och lovade ringa ungefär i höjd med Södertälje så kan jag fixa lite käk eller fika till dem.

Skymningen faller och sakta, nästan lite försiktigt, fortsätter även snön att göra det. Jag tror jag ska laga mig en stor mugg te, tända några ljus i vardagsrummet och köra lite Led Zeppelin. Ligga i soffan med kuddar, filt och raggsockar och läsa vidare i World Without End. Det blir bra det...

2 kommentarer:

Jajja sa...

Låter som en perfekt dag! KRAM!

dyermaker sa...

Mmmycket... Har spvit lite middag också... *gäsp*

Kram!