lördag, december 19, 2009

... i vilken vår hjältinna avslöjar en hemlis

Jo... för så är det, alltså. Ni läste rätt. Jag ska flytta från Stockholm. Idén föddes ur att jag inte trivs med en del saker - som jag inte kan påverka - på mitt arbete. Riktigt Viktiga Saker. Sådant som jag anser påverkar i vilken grad jag kan göra ett bra jobb och fylla mitt ansvar gentemot mina elever. Eleverna är underbara och helst skulle jag vilja ta dem med mig. Åh, vad jag kommer att sakna och tänka på några av dem, som kommit mig nära. En del av arbetskamraterna, likaså. Men... ja... det finns annat, alltså. Sådant som stör oerhört och som gör att jag otrivs så till den milda grad... Och varför skulle jag då stanna kvar? I all synnerhet som jag fått ett annat arbete. Ett där jag vet att det som inte funkar här verkligen är i god ordning... Och sköna elever och arbetskamrater kommer jag att få där också. Det vet jag redan. Faktum är att... jag till och med känner en del av dem, redan. Och då vet ni som känner mig vart jag ska, också. ;)

Sedan är det också som jag redan sagt ett antal gånger; Stockholm är en fantastisk stad. Att besöka. Men grymt överskattad att bo i. Jag kan inte riktigt finna mig tillrätta här. Avstånden är jobbiga - och då menar jag inte bara till och från jobbet utan i största allmänhet. Och även om det finns några väldigt goda och sköna vänner som jag umgåtts med under mitt år här, så blev det ändå mycket mer ensamhet och mycket mer saknad än jag hade trott. Mina kära vänner i södra och västra delarna av vårt land träffar jag så gott som aldrig. Och det är inte alls kul, det. Jag saknar er/dem!

Så. Jag flyttar. Tillbaka. Och jag känner ingen som helst prestigeförlust i det, whatsoever. Tvärtom! Mitt år här har varit så lärorikt, utvecklande och - bitvis - fint att jag helt enkelt ser det som en rolig och nyttig erfarenhet. Jag har lärt känna stan, hittar både här och var och har upptäckt smultronställen mitt i betongen. Yrkesmässigt har jag dessutom fått en verkligt vass kompetensutveckling som jag kommer att bära med mig in i framtiden. Och jag kommer att besöka Stockholm och njuta av alla godbitar som finns här - oftare än förr. Helt klart!

1 februari börjar jag mitt nya jobb! Jag bor hos en väninna tre veckor och sedan fixar jag själva flytten under sportlovet! Jag blir smålänning igen! Det blir najs, hörni! :)

5 kommentarer:

Caligula sa...

Villande mo! :-)

ANNAANNA sa...

Jag undrar bara... var i hela stora Småland? "vår sida" eller långt där borta på andra sidan landet...

dyermaker sa...

Långt därborta, Anna... men.. ändå så mycket närmre än nu, ju... :)

Caligula sa...

Stora Småland? Han i Hedebyborna? ;-D

dyermaker sa...

Hehe...