lördag, december 19, 2009

... i vilken vår hjältinna stiger åt sidan

Rätt vad det är (eller... hmm... rätt ofta) läser jag saker som är så väl formulerade och i linje med mina egna tankar att jag inte behöver skriva något själv, utan bara nickar instämmande. Idag finns det två sådana artiklar i DN.

Den första är en signerad ledare, skriven av Lena Andersson, som handlar om moderaternas försök att manipulera med hjälp av språket. Det handlar om konsekvenserna av den s k "arbetslinjen"... Och det kan ni läsa om här, om ni inte redan gjort det.

Den andra är ett debattinlägg av Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand kring det monumentala nederlag som klimatmötet i Köpenhamn kom att bli. Hon diskuterar vikten av nytänkande och att kunna tänka bortom nationsgränser. Läs här om ni bryr er!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag läste aldrig den första (vaknade med halsont och decimerad ork) men läste så småningom Wetterstrand och nickade precis hela tiden. Kunde inte få bli statsminister, va?

Nästangrannen, inte så länge till... :(

dyermaker sa...

Tyvärr blir det väl damen med flyende haka och för mycket mascara som blir statsminister när de rödgröna kommer till makten.