fredag, december 18, 2009

... i vilken vår hjältinna bestämmer sig för ännu en Fin Fredag

I Köpenhamn verkar sammanbrottet vara nära. Optimismen inför klimatmötet och förhoppningarna om att verkligen kunna enas om ett hållbart program för att rädda vår jord från oss själva verkar vara så gott som grusade, även om Reinfeldt, Clinton, Sarkozy m fl har suttit i möte i natt och försökt lösa upp knutarna. I skrivande stund har inget nytt framkommit och det känns faktiskt oroande. Inte att de inte löst världsproblemen under natten... men att mötet inte verkar ha lett någonvart. Vad gör vi nu?

Den danska myspolisen, med sin "lymmellag", lät 1000 fredliga demonstranter sitta bakbundna i timtal häromdagen - hur förklarar de det? Och den svenska polisen är lite för flitig med pepparsprejen.

Dock är inte allt elände. Miljöpartiet är på frammarsch och det gläder mig mycket! Jag hoppas innerligt att de får sitta i regeringsposition (om än givetvis med v och s) efter nästa val!

Och så är det ju -4.9 grader och snö ute. I skogen utanför mitt köksfönster ligger snön tung på granarna och jag skulle vilja promenera där. I morgon kan jag göra det - i dagsljus. För idag är det Fredag! Fin Fredag! Och det innebär att det är lördag i morgon! En lördag som ska vara pyssligt vilsam!

Men först är det alltså idag att ta itu med. Jag har en del att uträtta på jobbet och eftersom inte ett enda möte är inbokat - utom "debriefingfikat" - så tror jag att jag kommer att kunna vara rätt effektiv; uppdatera åtgärdsprogrammen inför terminsstarten och skriva omdömen inför gymnasievalet! Inte otänkbart att jag dessutom både hinner ha någon fikapaus och en lunchrast.

Fin Fredag till er alla!

Inga kommentarer: