måndag, december 14, 2009

... i vilken vår hjältinna brevväxlar

Jag kollade litteraturlistan för min kurs, igår. 38 titlar. Bara på första delkursen, dårå. 7840 sidor. Höll på att svimma. Inte enbart för sidantalet, då jag ju gillar att läsa, men jag såg också de astronomiska summor detta skulle kosta. Lyckligtvis stod det också att ett urval skulle göras, i samråd med examinator.

Jag mejlade Jonas och frågade hur jag skulle gå tillväga för att kunna göra detta urval ASAP, då jag vill hinna skaffa böckerna i god tid. Han svarade (vilket på något vis anger tonen för hur jag uppfattar hela kursen; grymt seriös, men med knorr):

"Ask yourself a question... Do you feel lucky? Allvarligt, kolla vilka böcker med spridning som du vill läsa, gör en lista och skicka till docenten för godkännande."

Så jag började 1. fundera på vem som är docenten och 2. kika på vad jag skulle ha lust att läsa i listan. Med spridning. Och jag ville ju läsa massor! Jag tror jag fick ihop 12-15 titlar. Minst. Sedan var det läggdags för mig.

I morse, när jag kom till jobbet, låg ett nytt mejl i inkorgen:

"Hej Magdalena,
Och välkommen till 91-120 hp/d-nivån! I morgon beslutas det om huruvida denna kurs ska bli en magisterkurs - det ser mycket ljust ut!

Ni väljer fyra-fem böcker från listan (har ni andra förslag kan det diskuteras). Böckerna tenteras muntligt (men jag vill också ha skriftligt underlag) vid två tillfällen. Vi tar detta på introt. 18:e 13.15. Ingen sal ännu."

Det var från Stefan. Jag antar att det är han som är docenten, då. Och... bara 4-5? Hur svårt blir inte detta nu, då?

VÅNDA!

2 kommentarer:

pärlbesatt sa...

Vilket absolut LJUVLIGT bekymmer, min sköna!

Jag är dig gärna behjälplig i bollande kring titlarna, om du betror mig som inte är SÅ religiöst bevandrad.

Och så är det coolt med ditt snöande runt och bakom bilden med bilarna, det blev så verkligt.

dyermaker sa...

Jag har kokat ner det till sju titlar och mejlat Stefan och bett honom kika på det. "Spridning" ska det ju vara och jag har försökt undvika sådant som jag kanske vill/ska läsa till fördjupningen och/eller uppsatsen.

Sannerligen ett s k "i-landsproblem, på min ära!