lördag, december 19, 2009

... i vilken vår hjältinna får hem ett barn


Hon är 27 och har inte bott hemma på tio år. Matilda, alltså. Först egen lägenhet med kille, sedan ett år i Schweiz och så 8 år i Norge. Och nu flyttar hon "hem". Till Sverige. Men också hem till mamma, om än bara för en kort tid - tills hon hittar en egen lägenhet. Att hon kommer att fixa det bekymrar mig inte en smula. Hon har ärvt sin mors flyt. :-)

Men idag, eller snarare i kväll, går alltså hennes lilla flyttlass hit. Rille har åkt upp till Gol med en liten lastbil. Shabo är säkert också med, den lille raringen. Det närmaste ett barnbarn jag kommit. Antagligen det närmaste ett barnbarn jag kommer på ganska länge. Det är en bra sak, tycker jag. Att de inte har så bråttom att reproducera sig, mina barn, alltså. Tids nog hinner de väl. Om de vill.

Och här ser ni vad det är Matilda ska göra just i Stockholm, de närmaste åren. Spännande! Visst är tajmingen oss emellan lite kass eftersom jag snart lämnar hufvudstaden bakom mig, men vi är vana att bo långt isär. Och nu har jag en bra anledning att åka hit då och då...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas du har soffan ledig 30 jan. Jag är annars rätt flexibel och kan sova i hallen eller på köksmattan.

dyermaker sa...

En lördag, väl? Jadå - det finns sovplats! :)

Matilda sa...

Vi kan dela luftmadrass annars... ;)

dyermaker sa...

Hehe... det är ju också en idé... :D