torsdag, november 27, 2008

... i vilken vår hjältinna tagit sig själv ur skolan och motat Luther i grind

I morse när jag vaknade kände jag bara att "nu får det vara nock". Gårkvällens feber hade visserligen gått om, men huvudet bultade och jag bestämde mig raskt för att ge Luther - och sidekicken Jante - en fot i respektive röv och ringa mig sjuk. Därpå mejlade jag in en vikarieplanering till expen och la mig en stund igen. Lyckades faktiskt somna om en liten stund.

Sedan gick jag upp och fixade mig kaffe och satt och vilade i soffan. Läste lite, slösurfade och kollade med ett öga på SVT1's frukostteve.

När huvudvärken lättat, frampå dagen, gick jag och plockade lite. Städade någon garderob, tog fram och kollade ljusstakar och stjärnor - som ska tändas imorgonkväll eftersom jag inte är hemma på lördagkväll -, såg att brödet var helt slut och bakade Cajsa Warglimpor (man tager vad man hafver) på enbart ekologiska råvaror - vetemjöl, havregryn, krossade linfrön, rågkross, havssalt, oregano, olivolja och vatten. Penslade med ekoägg, förstås... ;-) Det smakade helt ljuvligt, med lite bregott på de fortfarande varma skivorna. Ahh... Livsnjut!





















Tvättid var bokad så det fixade jag, trots att det säkert finns någon vän av ordning som anser att man inte kan göra sådant när man är hemma från jobbet. Jag fixade avloppsbrunnen i badrummet också. Nu hade det blivit sådär igen att det plötsligt bara blir tvärstopp. Dock inget som inte ett par omgångar riktigt elak propplösare fixar. Ett møkkajobb, som di säger i Norge. But a woman's got to do what a woman's got to do. Och jag har gjort värre møkkajobber än så, i mina dar...

Sweet dreams, me lovely ones. Imorgon är det Fin Fredag!

Inga kommentarer: