tisdag, november 18, 2008

... i vilken vår hjältinna reflekterar helt kort över fler som fattar långsamt

Jag läser i gårdagens DN (också en form av risajkling - att läsa gamla nyheter...) att Socialstyrelsen nu äntligen fått tummen ur (pun intended... ;-)) och tar bort diagnoserna kring bl a transvestism, fetischism och S/M - eftersom dessa inte är att betrakta som sjukdomstillstånd - eller perversioner - utan enbart sexuella preferenser. Punkt slut. Typ.

Ärligt talat visste jag inte ens att de ända tills nu (ja, t o m 2008-12-31, faktiskt) diagnosticerats såsom varande sjukdomar. Vad jag däremot vetat är att det handlar om fullt friska människor som har andra preferenser än heteromissionären, ungefär. Människor som måste få göra sina egna val även i sängkammaren, så länge det handlar om vuxna människor samt SSC (Safe, Sane and Consensual).

Bra där. Då gäller det bara att få folk i övrigt att fatta, också... ;-)

2 kommentarer:

sara sa...

SSC kan kännas lite som medhårsstrykning, tycker jag. Som ett försök att övertyga massan om att det ÄR säkert. ÄR det det?

Jag föredrar RACK, som i Risk Aware Consensual Kink. Jag måste också påminnas om att jag omöjligtvis kan ha järnkoll på övriga inblandade, för min inblandning är mitt ansvar och mitt beslut. Ingenting jag ska kunna "råka" hamna i..

dyermaker sa...

För mig har massan aldrig haft med SSC att göra - det är mer som ett uttryck att vara överens kring, mellan de personer som involveras. Det där med Risk Awareness är å andra sidan vettigt - men det borde alla mellanmänskliga relationer märkas upp med (kinktillägget undantaget, kanske)...