fredag, november 28, 2008

... i vilken vår hjältinna har en lite ovanlig Fin Fredag

Hemma idag också. Fuck you, Luther. Regnigt och glåmigt ute. På gården har man satt upp en gran för att muntra upp oss lite. Redan igår förmiddag lutade den betänkligt. En av bovärdarna var här och stagade upp den. Det räckte tydligen inte, för så här ser den ut just nu:
















Annars sitter jag här i soffan, kollar svängningarna mellan terrorattentat i Indien, krisen i Thailand och snack om melodifestival kontra grammisgala... Dricker mitt heta, nybryggda kaffe, ser på mina tända ljus och tänker att det faktiskt är väldigt gott att leva. Tillräckligt gott för att inte bli irriterad utan bara höja lite förvånat på ögonbrynen åt det faktum att när jag öppnar förpackningen med ekologiska ägg - i viktklassen 53-73 g - så ligger där två stora ägg som väger 65-70 gram och åtta ägg som ser ut som dvärghönsägg.





















När jag väger ett av dem visar det sig ligga på 36 gram. Hmm... Jag ska ta upp det med killen på Konsum imorgon. Men jag är på alldeles för gott humör för att bli irriterad.

Igår när jag lagt mig började jag läsa John Ajvide Lindqvists Människohamn. Bad choice. Det märkte jag efter bara några sidor. Så jag la den åt sidan och släckte. Det är inte att boken är dålig. Ånej. Tvärtom. Den är vidrigt ruggig och kuslig och det kändes direkt. Liksom högg tag i mig. Ville dra in mig. För en mörkrädd person som jag får detta bli boken jag läser på mornarna, på söndagseftermiddagarna och på tåget. Det ultimata vore att läsa den på Ringsegårds strand ett par heta julidagar, men så länge klarar jag inte att vänta. Jag vill läsa den nu! Kanske ska jag göra det?

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag fick Låt den rätte komma in och Pappersväggar av Cilia m june/Cilanpilan, missmichelin och allt vad hon hetat på nätet... Hade inte fattat att det var en skräckis och läste och läste tills jag insåg att Shit, det här är ju läskigt, det är ju vampyrer och grejer. Fast då var det för sent och jag fick läsa ut den. Hade inte så mkt drömmar om den dock. Pappersväggar ska vara värre, den har jag inte läst än. Människohamn har lillisens pappa lovordat, han säger att den är bättre än Låt den rätte komma in (som jag lånade honom).

Vajl