lördag, maj 30, 2009

... i vilken vår hjältinna vaknar på balkongen

Inte så att jag har sovit här, men när jag vaknade vacklade jag ut i köket och gjorde mig min morronfix och tog med den ut på balkongen tillsammans med laptopen. Första muggen på dagen är den allra godaste! I all synnerhet en lördag som denna då solen skiner, himlen är klarblå och bortsett från en repa till tvättstugan är dagen full av möjligheter till allehanda trevligheter - eller kanske att t o m göra absolut ingenting! Ljuvligt!

Jag trodde det skulle vara tungt att cykla hem igår, med morgonens pass i kroppen plus en hyfsat aktiv arbetsdag, och tänkte att allt under 70 minuter är fullt acceptabelt - inte minst med tanke på att det är mer trafik på eftermiddagen, puckon som går på cykelbanan, cyklar i bredd, längre intervaller vid rödljusen osv. Men jag gav järnet ändå (varje pass är en tävling mot mig själv, ju - och ett stärkande av undertecknads pannben) och klockade in på 65 minuter! Fortfarande en minut snabbare än att åka kollektivt! Tjohej!

En snabb dusch och sedan iväg på middags- och bluesdejten. Pendeltågstrafiken hade knackat ihop totalt pga spårbrist inne på centralen - och jag raljerar gärna över hur det kan bli spårbrist sådär helt plötsligt, bara? Är det någon som glömt lägga ut lite räls på morgonen? - men efter diverse sms-kommunikation (alltid lika "roligt" med kasst batteri på mobilen...) sammanstrålade vi i alla fall på rätt tåg och att sedan, när vi kommit dit vi skulle, kunna välja exakt vad som helst på menyn väl vetandes aytt varenda kalori (och liiiite till) redan var uppbränd var en skön känsla. Så jag smackade i mig vitlöksbröd och sedan en rejäl entrecôte med klyftpotatis, blue cheesesås och en god lite sallad. Dock sköljdes det ner med vatten och cola light; jag sparar mig inför SRF i alkoholhänseende... ;-)

Sedan var det ganska najsigt faktiskt att sitta i en gräsig backe och lyssna på Sven Zetterberg. Han var i okej form, men som P sa så var det ungefär som en dag på jobbet för Sven. Helt okej, men inget toksväng direkt. Fullt njutbart ändå och dessutom ganska roligt att sitta och kolla in - och kommentera elakt! - publiken... ;-)

Jag hann hem innan Matilda och Rille anlände från Arlanda. De har ju varit en vecka i Tunisien och var väldigt nöjda. Målet med resan var bara att så en vecka av sol och total slacking och det hade det fått. Riktigt bra väder hela dagen, fräscht boende och allmänt najsigt. Rille åker nog vidare idag. Han ska hemta Shaboo hos ett par polare och sedan vara hos sina föräldrar några dagar, medan Matilda stannar hos mamma, hon. Mysigt!

Det snurrar en del festivaltankar i huvudet på mig just nu. Mest glad förväntan och så ska det bli intressant att se om jag kan göra som jag tänkt och ta den mellanstora ryggan i stället för den megastora. Jag tror det ska gå - bekymret är skofrågan. Att ha mina Undergroundkängor är ju något av en tradition, men jag måste isåfall ha dem på när jag åker och det är väldigt sköna kängor att ha och knata omkring i 16 timmar på en festival, men mindre skönt att sitta med dem på ett tåg... Agneta spår regn men gummistövlar blir det inte tal om. Hellre då ett par snabbtorkande Converse. Jag får klura vidare på detta.




















Ha en skön lördag så länge, me lovely ones.

4 kommentarer:

saran sa...

exakt samma skofunderingar finns här. men än finns det tid att tänka!

dyermaker sa...

Ja, Sara, vi hinner! :D

Anonym sa...

Du får nog påhälsning av två gamla mentorselever på SRF*L* En av de vi pratade om skulle nog inte åka men det är en annan som ska (som vi inte har pratat om). Kryptiskt värre men det visar sig väl*ler o blinkar*!

dyermaker sa...

Ja, jag vet precis vilken/vilka av killarna i 8D som brukar åka till SRF! :) KUUUL!