måndag, maj 04, 2009

... i vilken vår hjältinna är nedslagen men beslutsam

Det här håller inte. Det gör det fan inte. Jag är duktig och nyttig och tränar och äter vettigt måndag till fredag lunch ungefär (såvida inte helgen infaller redan på torsdagen...) och sedan barkar det åt helvete alldeles. Inte att undra på att vågen inte rör sig en millimeter åt rätt håll. Jag har just sprungit en halvmil och det gick tungt. Det beror säkert på att jag inte blir av med den envetna förkylningen (är dock feberfri) och inte har tränat på en dryg vecka nu, men inte enbart det. Idag lyckades jag tänka medan jag sprang (inte bra egentligen; det tar för mycket energi - bättre tänka i duschen efteråt!) och nu har jag beslutat mig för att det får vara slut på suset och duset på helgerna. I synnerhet på suset. Duset kan få vara kvar. Typ. ;-)

I klartext betyder det att allt onyttigt (snacks, god ost, godis, glass och ALKOHOL) kapas bort totalt, för ett tag. Fram för lätt god mat och ork att motionera även på helgerna! Främsta boven är faktiskt alkoholen. Inte så att jag fullständigt gått ner mig, men det blir gärna både tre och fem glas vin och den seghet som infinner sig dagen efter gör att jag inte orkar ens tänka på träning. Och så blir jag sugen på allehanda godsaker. Men nu är det slut med det, för ett tag. Möjligen kan jag festa runt på lite popcorn, nångång.

Jag har kommit en så lång väg. Det har jag inte gjort för att sedan falla till föga och börja ta order av rödvin och snask.

Så var det med det. Jag kan bli nedslagen, men aldrig uträknad. Så det så.

Stay tuned, me lovely ones.

Inga kommentarer: