fredag, maj 22, 2009

... i vilken vår hjältinna carpat lite diem

Matilda och Rille var här strax efter midnatt. Jag hade somnat, men vaknade och gick upp och kramade om dem lite och sedan ramlade jag i säng igen. Vaknade vid halvnio i morse, ganska utvilad. Kroppen gjorde lite motstånd; jag tror det var gårdagens cykeltur som satt kvar. Efter att ha soffat lite med en stor mugg kaffe fick jag på mig träningskläderna och gav mig ut på min 5k-runda. Det kändes lite stelt i början (uppvärmning är för sissies) men efter en km hade jag fått upp värmen och andningen och det kändes fint. Nere vid sjön är det halvvägs och det som jag tidigare definierat som uppförsbackar är numera bara försumbara små motlut som jag knappt registrerar. När jag hade en knapp kilometer kvar tänkte jag se om jag kanske kunde öka på farten lite och sipåfan om det inte gick alldeles utmärkt! Kom hem och klockade mig på 33 minuter, vilket fortfarande inte är något att skriva hem om, men ändå PB för våren!

Väl hemma tog jag en skön dusch och sedan var det fint att ta en lång powerfrukost med Matilda och Rille.

Annars har vi inte gjort många knop. Matilda har mest varit rastlös och Rille har pysslat med sin GPS och kollat på hundar på nätet. Vi gick och handlade och lagade sedan tortellinisoppa på det här viset:

Koka en påse tortellini (vi valde ostfyllda, eftersom Rille är vegetarian).

Medan det kokar fräser du en finhackad lök, eller två, i lite olivolja och när den blivit gyllene häller du i en tetra, eller två, passerade tomater och späder med vatten. Släng i en grönsaksbuljongtärning också. Låt det koka upp, krydda med italiensk salladskrydda (jo... det är sant!) och häll i en liten tetra, eller två, av Kelda Lagalätt 5% (eller vispgrädde... eller något däremellan). Lite svartpeppar i det och så i med de nu spänstigt kokta, och avrunna, tortellinisarna. Voilà! Maten är färdig!

Vi valde att äta soppan tillsammans med en i ugnen sprödvärmd baguette och lite smör, bara. Smarrigt och supersnabbt!

Och vid fyratiden drog de mot Arlanda, via ett par kompisar till Rille, på söder. Jag smygkikade på yr.no och det ser ut som att de får mestadels riktigt härligt semesterväder!

Lite senare kom Linda förbi med min nummerlapp och lite info för Vårruset. Det blev en del löparsnack (den tjejen vet hur hon ska peppa!) och så förstås lite peptalk inför Sweden Rock, också. Mellan Vårruset och SRF ska Linda springa Stockholm Marathon! Jag är sugen på att åka in och heja på henne!

Nu ska jag äta mig en macka och snygga mig lite för att sedan åka in till Katarina Kyrka och lyssna på en orgelkonsert med Jean Guillou (inte att förväxla med den skrivande alfahannen Jan Gulljo)! Ha en skön fredagskväll, me lovely ones. Det ska jag ha!
















Jean















... och Jan.

1 kommentar:

Caligula sa...

Jean Guillou!!! Underbart namn! =D

Alfa-Janne brukar ju skryta om sin franska bakgrund och medborgarskap, men där ligger han i lä! ;-9