onsdag, maj 27, 2009

... i vilken vår hjältinna outar sin sexuella läggning

Stockholm har fått en ny biskop. En lesbisk biskop. En öppet lesbisk biskop. Där ser man. Är den sexuella orienteringen så viktig att detta måste utannonseras? Det visar i så fall att vi inte kommit särskilt långt, tycker jag. Först när folks sexuella läggning/preferenser/orientering/whatever är helt ointressant är vi en bit på väg. Anser jag, dårå. Det är väl föffan betydligt mer intressant - i den mån det överhuvudtaget är intressant - att se vad denna nya biskop har att komma med som en av svenska kyrkans andliga ledare?

Eller?

Själv är jag en öppet heterosexuell lärare och inte en kotte lär bry sig. Utom möjligen P, då. Han får gärna vara jätteglad för detta. Men i övrigt hoppas jag innerligt att det är totalt försumbart, mätt i nyhetsvärde.

3 kommentarer:

pärlbesatt sa...

Eftersom du tillhör majoriteten är du väl ointressantare vad sexuella preferenser beträffar än vad hon är, ur mediasynpunkt. Antar jag. Äh. Jag tycker väl att det var lite kul eftersom det var lite oväntat från en biskop, på samma sätt som det var oväntat att en hög polischef var det. Fördomar, jag, vaddårå?? :D

Å andra sidan var det inte såå jädra oväntat, inte för mig, för det första jag tänkte när jag såg bilden var Hon är lesbisk, tror jag. Undrar på vilka indicier?

Jag ser ju att folk är från Polen även när de inte har polska attribut som blonderat hår osv, och jag ser att folk har blandbarn i sin barnvagn på måååånga meters håll också.

Det är väl min analytiska läggning som lagt ihop parametrar jag inte ens kan redogöra för.

Vill du låna Tempus fugit över festivalen?

dyermaker sa...

Jag vågar inte låna det. Tänk om jag sabbare det, eller tappar bort det.

Klart det är medialt intressant med en öppet lesbisk biskop, men det jag menade var bara att vi inte har kommit så långt just fär att det b l i r nyhetsstoff.

pärlbesatt sa...

Vi har inte kommit så långt nä, men DET var väl ännu mindre nytt! ;)

Tänkte på en utställning som kanske skulle vara nåt för dina elever? En fotoutställning om hip hop-artister, i Nacka, vid Dieselverkstan. Den heter nåt med Kärlek men jag har glömt vad.