tisdag, maj 26, 2009

... i vilken vår hjältinna stannar hemma - igen

Det märks att terminen sjunger på sista versen. Betygen är satta och ungdomarna småpysslar mest. Avslutar mindre arbeten, spelar basket, softar i sofforna och tar det lilla lugna. Flera av dem kommer ju tillbaka i höst och då är det nya friska tag. I morgon ska ett gäng ut på kajakhajk. Dock inte alla och för dem som stannar kvar har vi ordnat tipspromenad (på engelska) i skogen ner mot sjön, grillunch och därefter film.

Jag gled lite tidigare från jobbet idag för att fixa lite priser till tipspromenadvinnarna och passade på att utnyttja tisdagslugnet på Apoteket Röda Näsan till att inhandla en Talisker och en Malibu (fast jag borde nog, vid närmare eftertanke, köpt två), att ta med till Sweden Rock. Jag var inne en sväng på Stadium också, men bestämde mig för att inte köpa en fin jättegul adidastopp, i skönt funktionsmaterial, förrän efter Vårruset. Som en slags belöning.

Apropå att springa fick jag mail från chefen idag; de som vill springa Midnattsloppet ska anmäla sig och betala och sedan ge honom kvittot, så blir det full spons på det. JÄJ! NAJS! Jag fick ett annat mejl också, från kollegan Kia som nyss fått en liten bebbe: After Work hemma hos henne på måndag kväll. Det blir en trevlig upptakt till Sweden Rockresan det!

Ikväll är det Anders F Rönnblom Band på El Mundo och jag hade verkligen bestämt mig för att gå, men nu är jag lite småtrött och har dessutom en del att fixa med här hemma. "Valkval" är bara förnamnet, men om jag skippar kvällens spelning kommer jag ändå ha en, eller rentav två, möjligheter att se honom inom överskådlig framtid. Jag tror jag spar tid, krafter och - inte minst - pengar och hoppar det ikväll, faktiskt.

När tåget, på hemvägen, rullade förbi de så gott som stillastående bilköerna på valfri bro/trafikled fick jag ett litet lyckhugg i magen. HOHO vad skönt det ska bli, på fredag, att susa förbi dem alla på min cykel! Egentligen borde jag göra ett broderi på ryggen till en tisha och ha på mig. Det kunde kanske stå: "Där kan ni sitta och få infarkt, era miffon!" eller "Jag är smart! Du kör bil!" eller varför inte bara ett retstickigt "HA HA HA!"? Detta tål att funderas på.

Medan jag funderar ska jag äta kycklingfilé och en stoooor driva grönsaker. Sedan är dagens kaloriranson förbrukad.

Ha det, me lovely ones!

6 kommentarer:

Bogie sa...

Satsa på Electric Boys i morgon istället!

dyermaker sa...

Efter springandet? :D

Caligula sa...

Rönnblom hade varit häftigt att se!

dyermaker sa...

Cal> Ja, det är en skön herre!

Bogie sa...

Utmärkt nedtrappning :)

dyermaker sa...

En smula svettigt också, Bogie! ;)