söndag, maj 10, 2009

... i vilken vår hjältinna samlar kraft

Igår blev det faktiskt inte så att jag gav mig ut igår. Annat kom emellan kan vi väl säga. Bland annat ett fulpyssel av rang. Och när jag väl kom igång med det på allvar så gav det samma kick (om än inte förbränningsmässigt, dårå) som ett pass ute i naturen. Jag har inte mycket kvar på fulpysslet och sedan kommer det förstås upp en bild här. Men innan jag gör färdigt arbetet ska jag faktiskt ut på en rätt lång runda. Planen är att powerwalka den lämgsta rundan, den som är 12 km, och emellanåt brista ut i lite spring. Vore jag pretentiös skulle jag kanske kalla det intervallträning, men jag tycker det låter mer ambitiöst än vad det egentligen är.

Dock ska en god macka med messmör och ett par rejäla muggar kaffe få sjunka undan i magen litegrann innan jag beger mig ut. Träningskläderna är dock på och jag är riktigt taggad!

Efter träningen ska lägenheten städas ordentligt, växterna ska vattnas och fulpysslet ska göras klart. Sedan får jag se. Jag började läsa en bok igårkväll, som jag tror jag ska ägna lite tid åt; Leo Afrikanen av Amin Maalouf. Den är lite speciell på fler än ett sätt; inte minst det att den stått i min bokhylla i säkert tio och år och jag har aldrig läst den tidigare. Det är nog den enda bok i min ägo som jag inte läst minst en gång. Jag fattar inte hur det gått till..?

Och NU, några minuter in i bloggskrivandet, händer följande: Jag hör mystiska ljud utanför mitt fönster och när jag lyfter blicken åt det hållet, från min sköna soffposition, ser jag att det har börjat ösregna. Inget milt sommardugg utan verkligen spöregn. Men FAN ta dig, Murphy! Men mig plockar du inte... Jag avvaktar en liten stund - sedan drar jag fram jävelmotionsjävelcykeljäveln. Sådeså.

Inga kommentarer: