lördag, maj 16, 2009

... i vilken vår hjältinna börjat dagen med en kickstart

Nu ljuger jag kanske lite. Först satt jag ju i soffan, kollade nyheter på teve, drack kaffe och slösurfade lite. Men sedan åkte träningskläderna på och jag begav mig ut på en helt underbar runda. Först tänkte jag powerwalka ett par kilometer, som uppvärmning, för att sedan springa resten av milen men så tänkte jag på hur jag gjorde förra våren, då när jag började springa min enmilarunda i skogen ovanför min dåvarande bostad. Jag gav mig ju liksom bara ut och sprang. Och när jag absolut inte orkade springa ett steg till så gick jag lite för att sedan fortsätta springa. Så jag bestämde mig för att attackera min nya mil på exakt samma vis. Sagt och gjort; jag gick ut, ner på stigen utanför min port och så började jag springa. Efter en kilometer ungefär hade jag blivit riktigtt varm i kläderna och tracktopen - den magiska! - åkte av och så bara jag fortsatte att springa. Och springa. Jag visste ju, sedan i söndags, att jag kan springa över en timme i ett sträck så jag bestämde mig för att göra det och helt enkelt se hur långt jag kom. Efter en timme hade jag inte så långt kvar hem så jag liksom bara fortsatte. Och fortsatte. Tiden är verkligen inget att skryta om, men jag gjorde min mil på 75 minuter (inkl. snabb kisspaus) och då ska ni veta att banan är rejält kuperad, bitvis! Och vacker! Man skulle kunna tro att där är tjockt med folk... ni vet... ett härligt naturområde så nära bebyggda trakter, men det är hur lugnt som helst. Jag möter någon enstaka motionär och en och annan hundrastare. Det är allt.

Planen för morgondagen är att rundan, tillsammans med syrran. Då ska jag ta med kameran och är vädret fint kan det nog bli en del riktigt fina bilder så får ni ser hur fint det är!

Planen för den här dagen är att nu ta ett varv med dammsugaren, gå ner till affären och småhandla lite och sedan sola och softa på balkongen ett par timmar innan det är dags att åka in till cetralen och möta upp med Cia. Jag tänkte att om hon har lust så ska vi ta en trevlig strosrunda genom Gamla stan och upp på söders höjder och så ta en mysig fika längs vägen. Sedan åker vi hem, lagar oss en god middag och ägnar kvällen åt prat och skön musik. Låter som en skön lördag, väl?

Ha en skön lördag ni också, me lovely ones!

Inga kommentarer: