fredag, maj 15, 2009

... i vilken vår hjältinna är på gång

Vaknade i morse, sjukt utvilad! Tog en lång dusch, plockade och pysslade medan kaffet blev klart. Valde kläder med omsorg; rutig kjol, svart topp, svarta strumpor o svarta stövlar - och i allra sista minuten tog jag av den olivgröna jackan och rotade fram min svarta vårjacka. Vit halssjal till det. Halvuppsatt hår, solglajjer och väskan laddad med goda mackor att förtära när jag kommit fram till jobbet. I och med jackbytet fick jag springa ner till bussen för att inte missa den, men HEJ! man är välan vältränad? ;-)

Marillion (Misplaced Childhood) i lurarna och Metro under ögonen på tunnelbanan.

Kommer till jobbet (ja, svinkallt men jag har ju min tjocka kofta här), försöker hjälpa Solbritt med ett datorbekymmer, fixar kaffe, plockar ur diskmaskinen, torkar av soffbordet och lägger fram färsk tidning till eleverna. Drar ut lite papper ur skrivaren och sätter mig sedan för att avnjuta en fruktat stor mugg svart kaffe och de goda smörgåsarna medan jag slösurfar och lyssnar på P1-morgon.

På nyheterna diskuteras nedskräpningen i Stockholm och det är bara att hålla med. En av världens kanske vackraste huvudstäder med massor av ljuvliga parker och grönområden - men tyvärr ser en del av dem ut som veritabla soptippar eftersom stan är full av idioter som inte har vett att plocka undan efter sig. De borde få löpa gatlopp nakna över högar med hundbajs medan man kastar solstolar, bananskal, ölflaskor, vinlådor (tomma), avgnagda kotlettben, blötsladdriga hushållspapper, begagnade kondomer, trasiga parasoller, udda skor, trasiga fåtöljer, godis- och glasspapper samt härsken västkustsallad på dem.

Bara tanken på detta event fick mig genast på gott humör! :D

Ha det gott så länge, me lovely ones. Plikterna kallar. Eller om det är påtåren?

Inga kommentarer: