torsdag, maj 21, 2009

... i vilken vår hjältinna begått inte mindre än två premiärer

Jajamensan! Efter att ha vårservat cykeln, skaffat en cykelkarta och köpt cykelhjälm fanns det inte så många undanflykter kvar. Alltså var det dags idag. Av två anledningar: dels att inte ha stressen på mig att hinna fram till en viss tid (vilket är svårt när man inte riktigt kan beräkna hur lång tid det ska ta) och dels att det var något mindre trafik, eftersom det är helgdag.

Två premiärer: dels användande av cykelhjälm (vilket faktiskt inte kändes ett dugg idiotiskt) och dels att cykla genom stan och bortåt mitt jobb för att lära mig hitta vägen.

Cykelkartan var till god hjälp vid något tillfälle, men bäst var faktiskt den tydliga skyltningen till en av de avgörande punkter jag behövde hitta. Jag hade bestämt mig för att vända där och cykla hemåt igen, eftersom det därifrån är raka vägen (cykelbana mestadels) till min arbetsplats.

Så efter 15 cyklade kilometer vände jag och trampade hemåt igen. Efter ett par broar hittade jag en bra skyltning igen och hade just bestämt mig för att följa den när jag såg en annan skylt till en ort i närheten av mitt hem och jag blev fundersam. Valde att följa den skyltningen - givetvis uppför en seeeeg backe, särskilt med mina vid det laget lite trötta ben - insåg efter en stund att det inte var den väg jag valt till jobbet och beslöt mig för att vända tillbaka och cykla "rätt" väg. Där tappade jag lite tid, men som det verkar kommer jag att ganska snart kunna cykla till jobbet på ungefärligen samma tid som det tar med kollektivtrafiken. Tufft! Inte för att jag avser att cykla varje dag, men minst en gång i veckan ska det få bli så!

Och... vilken fin stad jag bor i! Visserligen cyklar jag parallellt med trista trafikleder, men också genom skogsdungar, gamla villakvarter med lummiga trädgårdar och gammaldags mysiga kvarter, förbi grönområden och över broar med ljuvlig utsikt!

Nu ska det bli gott med ett par mackor och en kanna nybryggt kaffe, me lovely ones!

Inga kommentarer: