fredag, mars 21, 2008

... i vilken vår hjältinna mött Lassie

Jag har ofta svårt för att känna igen kända personer. Jag kan oftast klocka dem med namn etc om jag ser/hör dem i rätt sammanhang, men hamnar de någon annanstans - t ex ute i den s k "verkligheten" - är det betydligt svårare.

Dock råder det ingen som helst tvekan om att det var Claes Yngström som klev på tåget och satte sig på sätet bredvid mitt, nu på förmiddagen. Gudabenådad bluesgitarrist men han behöver helt klart någon som tipsar honom om hur man klär sig lite snyggare. Säckiga camobrallor, en urtvättad bandtröja (fast... den var cool... den var en vintage Creamtröja...) och en lufsig jacka med någon form av ryggbroderi och så en liten rund, svart, stickad basker av den modell som kallades ollonvärmare när jag var en liten trilsk värmlänning. Han läste Aftonbladet och pratade rart och snällt i mobiltelefonen. Han skulle till Malmö - kanske Sky High gigar där ikväll, då?

Och... Sidewalk Express is da shit, me lovely ones...

4 kommentarer:

Muminen sa...

Vilket läge att snacka blooos dårå. Och du säger att någon borde tipsa honom om klädsel... du satt bredvid, så varför gjorde du då inte det? ;)

Anonym sa...

du som gillar rebeller:

http://www.heyokay.com/wp-content/images/rebellion.jpg

Anonym sa...

och så mer från samma ställe, för dig stickfantasten:

http://www.heyokay.com/crocheting-on-the-subway/

dyermaker sa...

Muminen> Æh... Vill ha se ut sådan så får han væl det. Det var mer som en reflektion, bara. Jag snackade inte blues heller - han såg ut att vilja læmnas ifred. :)