söndag, mars 23, 2008

... i vilken vår hjæltinna har det greit, på det hele tatt

Det kændes inte særskilt tungt att, hæromdagen, læmna det hær...













... før det hær:














Jag har verkligen tajmat in påskvædret perfekt! Visserligen ær det mer æn lovligt kallt men hær nere i dalen blåser det ju inte som det gør høgre upp, så på det hele tatt har jag en ljuvlig liten semestertripp.

Jag hade svårt att somna igår - jo... faktiskt... trots att kroppen var trøtt... hjærnan gick på høgvarv... - men det var rætt skønt att ligga och dåsa och høra mina barns och Rilles fortsatta samtal ute i "peisestuen". Jag tænker att de verkligen ær vuxna nu, både vad gæller sorger och glædjeæmnen. Linus och Rille snackade tjejbekymmer. Rille verkade inte ha några større bekymmer (åtminstone inte vad han sa) utan delade generøst med sig av tips och råd till Linus. Matilda och Jenny flamsade mest, kom med små inpass (som ofta var storasysterligt retsamma) och snackade annars jobb och uppdaterade varandra på gemensamma vænner som de inte sett på længe. Jobbar man några år hæruppe får man ett minst sagt brett kontaktnæt.

Hmm... jag undrar om jag kan tassa ut på kjøkkenet och fixa mig en balja kaffe, utan att væcka øvriga huset..? Det ær vært ett førsøk!

~~~~~~~~~~~~

Mission complete! Det snarkas till høger och vænster och jag kan sitta hær i lugn och ro en god stund till. Heh... det ær lite som nær de var små och jag hade de dær tidiga, tysta mornarna før mig sjælv... Nu som då hoppas jag att de sover riktigt længe, men till skillnad från førr ær det inte jag som måste børja røja efter gårkvællens fest sedan. Det ræcker om jag hjælper till. Gøtt!


















Och nær jag - så småningom - køper mig en kaffebryggare får det bli en Moccamaster.

Dæm, vilket gott kaffe det blir! Och snabbt går det!
(Och fan vad Blogger inte vill synka med IE...)

Det finns ju en ny liten familjemedlem också:


















Meet Tjabo, 10 veckor. En ljuvlig och korvig liten korsning mellan AmStaff och EngStaff. Bilden - som jag snott på Rilles skrivbord - ær från annonsen. Det ær, mig veterligen den enda bilden dær han ær vaken och man ser hela honom. De enda øvriga lyckade fotona ær sovbilder (dær han f ø får Frøken Smilla att ligga i ordentligt læ, sett till mærkliga sovposer...) eftersom han aldrig ær stilla nog att låta sig plåtas annars. Men jag ger inte upp - kanske fixar jag en bild på honom senare idag.

Until then, me lovely ones; stay tuned...