fredag, mars 14, 2008

... i vilken vår hjältinna dinerat i celebert sällskap








Har just avslutat min fredagsmiddag (en god köttbit, sallad och ett glas vin) och avnjuter nu desserten (ett par chokladbitar, 85%, och ännu ett glas vin). Simone gjorde mig sällskap till maten. Simone de Beauvoir, alltså. Jag läser om Det andra könet, och det är givande. Nu har jag satt henne åt sidan för att blogga och slösurfa medan Sven Zetterberg gör mig lycklig på sitt vis.

Så här långt har det varit en absolut Fin Fredag, och det lär fortsättningen av den bli också. Jag har jobbat, handlat lite, tvättat, småstädat, pysslat, sorterat, burit iväg glas-, plast- och papperssopor, tränat och sovit middag. Lyssnat på musik... Zappa... Sarah MacLaughlan (Lachlan? stavning?)... BS&T... Simon & Garfunkel... In Flames... Neil Young... Och snart får jag hem min stereo så jag kan spela högt och tungt. Jag har svår Opethabstinens, men snart så... :-)

Muminen undrar i sin blogg vad som gör oss lyckliga... Jag blir lycklig av småsaker... som egentligen är stora. Saker som gör mig lycklig just nu är bluesen, de vita tulpanerna på mitt soffbord, vinet (en god ripasso), att tänka på mina Bästaste Vänner, framtidsplaner, att E fick godkänt på de avsnitt vi råpluggat den här veckan, det mjuktunga, svalvarma garnet i silke/alpacka som jag stickar en tröja i, ett par varma omtankemail och vetskapen om att ha en ograverad, oplanerad helg framför mig.

Annat som gör mig lycklig är att sova middag med en kattunge, att gå i timtal vid havet (saknar!), att cykla ute, att sitta på balkongen och dricka cider och bubbla med en Väninna (det går fint med en Vän också), kärlek från och till mina barn, en uppriktig komplimang, intellektuella utmaningar, vårsol, den första vitsippan, att tänka ut - och ge bort - små presenter, att skriva, tokdansa för mig själv, försvinna in i musik, känslan efter ett tufft träningspass, att köra bil tokfort, baka kanelbullar och sedan smäcka i mig en oförsvarlig driva av dem, den varma, sköna, nära, trygga doften av en Man jag är glad i, glada sms, mina nya skor, att vakna på natten av ett hejdundrande åskväder och tillhörande regn, en varm kram av någon jag tycker om, en lång sovmorgon, en feel-goodfilm, en stilla dram från Islay eller Isle of Skye (en Springbank slinker också ner), den där fantastiska uppkopplingen på en medmänniska som jag ibland upplever, att lyssna på TSO medan snön faller, att hitta ny musik eller en ny läsupplevelse, att gå barfota, ett varmt bad, att försvinna in i en varm famn, mina raggsockar... Jag kan fortsätta i det oändliga - jag finner så mycket att vara lycklig för!

Jag är lyckligt lottad.

(Fast existentialisten i mig säger att jag helt enkelt ser till att vara/bli lycklig - och det ligger något i det...)

8 kommentarer:

Caligula sa...

Låter som en supermysig fredagskväll! Varför kan inte SRF boka Opeth? Hade ju inte råd att se dem på Mellobåten... :-)

dyermaker sa...

Jag vet inte... De var ju där 04, men får GÄRNA dyka upp igen! Dock gör de sig bättre på en mörk liten klubb (såg dem på Sticky, hösten 05) än på Sweden Stage i eftermiddagsmotljus... ;-)

Caligula sa...

Såg dem på dan på Metaltown för ett par somrar sen. Du har rätt i att de skulle passat bättre på en klubb. Sticky är mysigt, var där och såg Amorphis i november. Och Exodus nästa exakt ett år innan. :-)

dyermaker sa...

Sticky är en favvoklubb! :)

Muminen sa...

Sarah MacLachlan. ;)
Helt underbar röst. Och skönt, drömmande musik.

Visst finns det mycket att vara lycklig för, men det som gör mig lycklig kan jag, för min del, summera på det sätt jag skrivit det i min blogg. :)

dyermaker sa...

Det jag skrev är företeelser som gör mig lycklig... ;)

pärlbesatt sa...

har du hittat memento mori-påminnelsen ännu? pärlor gör mig lycklig, som bekant... :)

dyermaker sa...

Nej, jag har inte det... :´(