fredag, mars 21, 2008

... i vilken vår hjältinna's got the blues

Ute yr snön ner. Temperaturen strax under nollan. Den veliga vintern är här.

Disken sedan gårkvällen är avklarad. Sven Zetterberg upplever en revival i mitt vardagsrum. Eller... snarare är det väl jag står för upplevelsen. Sven står för bluesen. Ljuvligt!

Njut, me lovely ones!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Du som är Unni Drougge fan.. Tänkte bara uppmärksamma dig på en sak:
När Jan Guillou uttalade sig och sa att han inte trodde på någon misshandel fick han utstå massiv kritik. Vad visste han om det? Var han på plats så att säga? Och framför allt var ju detta uttalande löjligt med tanke på den psykiska misshandeln som enligt Unni själv var den allra värsta och lämnade efter sig de värsta skadorna.
18. mars skriver Unni på sin blogg angående Katerina Janouchs misshandel av sin man: ”I fallet Katerina kan jag bara säga att de eventuella skador hon tillfogade sin man inte går att jämföra med skadorna jag fick av N:s upprepade övergrepp (som f ö är dokumenterade i olika rättsintyg och journaler).”
Och nu frågar jag: vad vet hon om det? Var hon på plats så att säga? Framför är detta uttalande löjligt med tanke på den psykiska misshandeln.
Unni gör alltså en regelrätt Jan Guillou. Hon uttalar sig om saker som hon rimligtvis inte har en aning om eftersom hon inte kan veta vad som händer hemma hos folk när hon inte har varit där och inte har kunnat lyssna på vad som sades.
Men ingen kritiserar Unni för detta. Är detta för att Unni är en kvinna – månne?
Glad påsk!

dyermaker sa...

Jag är inget Unni Drougge fan. Jag gillar en del av det hon skriver, men knappast allt. Orka läsa resten du skrev. I couldn't care less.

Muminen sa...

HAHA... var fanken kom den där kommentaren ifrån? :)))

Bara för att man råkar länka till Unni behöver det väl inte betyda att man är ett fan. Det kan ju lika gärna vara så att man förfasas över en del av det hon skriver. Hon är ju en människa som både berör och upprör. Själv tycker jag att hon är lite ute och cyklar. Och det ganska ofta.

Stackars Zetterberg kommer i skymundan här. *s*

Caligula sa...

Har bara hört nån låt med Sven, men den var skön. Antar att Dyer och Mumintrollet ska köpa nya plattan med Pugh, Jojje och Loffe? =)

dyermaker sa...

Pugh69 goes Pugh08? Jag såg konstellationen sommaren -06. Kanonkonsert!

Caligula sa...

Typ! Är nog riktigt coolt! =)

http://www.kristianstadsbladet.se/article/20080322/NOJE/117532246/1995/SPORT

Caligula sa...

http://kristianstadsbladet.se/article/20080322/NOJE/117532246/1995/SPORT