tisdag, mars 18, 2008

... i vilken vår hjältinna exekverat

Jag tycker det är skönt när jag har föresatser som jag faktiskt genomför. Även om det ibland kan ta emot. Idag har jag fått en hel del sådana uträttade; har skrivit klart alla omdömen om elever jag har (utom 4 som jag gör klart imorgon), gick till datorkillen som tafflade till det i min stationära dator och lyckades få honom att inte bara inse att han gjort ett pinsamt fel utan dessutom få honom att komma hem hit och fixa det, så jag slipper kånka dit burken, var på bibblan och lämnade igen en försvarlig trave böcker vars sista-datum gick ut idag (halleluja - de var alltså inte försenade!), var och handlade hem en vinbox vars innehåll jag tror är gott (Lindemanns Bin 45, Cabernet Sauvignon) och köpte hem middagsmat till tjejmiddagen (Åh! Vad det ska bli roligt att ha lite middagsgäster, igen!).

Därefter traskade jag hem och efter en stunds softande och förtärande av något stärkande (jag var så hungrig att jag hade huvudvärk) tog jag mig an jävelmotionsjävelcykeljäveln och trampade några mil i spinningtempo. När jag duschat smakade det gott med en biff på ren nötfärs, lite goda krydderier och en rejäl driva wokade grönsaker. Unnade mig en liten bit Västerbotten till dessert...

Nu killar Jan Johanssons pianolir mig i nacken medan jag funderar på att dra mig åt soffhållet till för en stunds stilla mys. Kanske skulle skifta till J J Cale?

Det har hänt några mycket glädjande saker den här veckan, för mina barn (vilket - givetvis! - är glädjande även för mig); Lillmysen har fått ett nytt jobb - heltid! - och är glad som en lärka. Han har kvar det gamla också, på Tropicana, men där är på tok för lite timmar för att han ska klara sig på det. Och Johanna har äntligen fått rätsida på Alfakassan (efter att de har krånglat sedan första veckan i december då hon slutade sin visstidsanställning) så att hon får ersättning, tills jobbet drar igång igen. Detta är glädjande både för hennes skull (jag vet att hon mått så uselt och varit så orolig för detta med ekonomin) och för min (eftersom jag nu får tillbaka det jag bisträckt henne med under vintern).

Personlig blogg idag, alltså. Det är den iofs alltid, men jag brukar försöka skriva lite mer allmängiltigt än så här. Idag är det dock detta jag mäktar med att få ur mig. Det är fullt ös medvetslös på jobbet just nu och jag väljer att lägga all min nya, sköna energi på det, träningen samt mina barn och vänner. Men snart är det påsklov och då blir det skriva av!

All's well that ends well, me lovely ones!

1 kommentar:

Muminen sa...

Jag utmanade dig till att ha en bra dag. Och du tog utmaningen! ;)
Kanoners!

Datorkillen skäms förhoppningsvis över sitt taffliga utförande av servicen. Tur att du inte hann köpa ny brännare. Den hade liasom inte funkat bättre än den du har nu. *s*