onsdag, mars 12, 2008

... i vilken vår hjältinna smånoterar

- På senare år har jag förstått att graviditet inte längre är ett naturligt tillstånd, där mamman in spe vidtar måttliga åtgärder för att skydda sin växande bebbe. Nejdå - det är ett akut kristillstånd där snart sagt allt är livshotande för barnet. Man ska akta sig för rökning (även passiv), alkohol, listeriabakterier, katter (toxoplasma!), inte äta rökt/gravad fisk liksom inte heller skaldjur, patéer, syltor, smarriga dessertostar och mat som är vakuumförpackad, vissa hälsokostprodukter, A-vitaminer, utländska konserver samt sojaprotein. To mention a few.

Därför är det lite intressant att Livsmedelsverket plötsligt går ut och säger att, om inte gravida, så dock ammande kvinnor mycket väl kan dricka 1-2 glas vin 1-2 ggr/vecka. Vad kommer de mer att backa på, så småningom?

- Jag läser Teflonminne och kolla vilken absolut tokklok grej han skriver om här!

- När jag letade efter en helt annan sak på dn.se hittade jag en kille som heter Olle Öberg. Han har ett företag - Left is Right - som enbart anställer personer som har Aspergers. Heh! Tufft!

- Å andra sidan ska det bli svårare (omöjligt?) för personer med ADHD att få ta körkort. Det är tur att min älskade Lillmys hunnit ta sitt körkort, att han är "högfungerande" (och att han snart inte kommer att ha några "besvär" whatsoever) och inte har alls svårt längre med konsekvensanalyser eller följa flerstegsinstruktioner. Min undran är hur urvalet ska gå till?

- Jag hittar (lite sent kanske?) resultaten av DN:s Nutidsorientering. Emmaboda har inte utmärkt sig direkt. Varför är jag inte förvånad? Och vad gör vi åt det?

- Nu hittar jag min klocka och inser att jag måste sluta svamla och dra iväg till jobbet.

Stay tuned!

2 kommentarer:

Kat sa...

Vilka intressanta iakttagelser du gjort, det som mest berör mig är pratet om att det ska bli svårt för personer med ADHD att ta körkort; min första tanke var "varför?". Behöver läsa mer om detta, tror jag...

Sen reagerade jag över företaget som enbart anställer personer med Aspergers! Det är ju jättekul och häftigt! Fram för folk som vågar ta initiativ!

dyermaker sa...

Eller hur! :D