torsdag, mars 27, 2008

... i vilken vår hjältinna gjort rätta val

Idag har det varit en sådan dag. En rätt-val-dag.

Till att börja med gick jag upp när jag vaknade, trots att det var extremt tidigt (för att vara en ledig dag, that is), och gick ut i köket och lagade mig en kanna Blue Java. När jag läst tidningen, slösurfat och druckit mitt kaffe släpade jag in jävelträningsjävelcykeljäveln framför teven och körde några mil, i spinningtempo (givetvis).

Dusch, lite mer slösurfande, läsa lite bok, leka med Fröken och så laga havregrynsgröt och fixa vitaminer. Att äta efter träning är extra gott. Jag äter sakta och njuter av den milda, lite nötaktiga smaken på gröten.

Lite pyssel härhemma, betalande av räkningar samt lite msn med Johanna och sedan åkte jag in till stan för att uträtta lite ärenden. Jag valde att hålla mig till mitt köpstopp (inga böcker, inga skivor, inga svarta toppar och inga jeanskjolar!) och det gick fint. Jag köpte faktiskt bara de utvalda saker som stod på min i förväg nedskrivna lista och efter denna välplanerade, och med militärisk precision genomförda, raid (så ska f ö alla shoppingturer vara) tog jag tåget hem, igen. Medan jag väntade på tåget gick jag in på Pressbyrån och köpte kaffe och tataaaa! ett äpple. Inte den minstaste lilla smarriga chåkla fick följa med till kassan. Och inte köpte jag mig någon exklusiv tidskrift, heller. Det hade jag väl iofs haft råd med men det är närbesläktat med böcker, jag har en drös tidskrifter härhemma som ska läsas och jag vill hellre spendera de pengarna i Helsingborg, i morgon.

Excellent choices if I may say so. And I may... This is my freaking blog and I say exactly whatever suits me.

Till middag fick det bli en extremt kalorisnål, men ytterst välsmakande, spenatsoppa som både värmde och mättade. Ännu ett av dessa bra val, trots att jag har både lax, kyckling och annat smarr i min frys.

När jag ser nagellacket på mina naglar inser jag att även det representerar ett utmärkt val. Av färg. Lite guld/koppar sådär.

Jag tänkte ju tränat ett varv ikväll också, men jag valde att avstå. Jag vill hellre sitta här och mysa med en stor mugg te och killa Fröken lite bakom örat och se fram emot morgondagen, som jag tror blir alldeles särdeles trevlig och mysig!

Jag väljer t o m att inte lägga mig i badet, faktiskt. Ska snart krypa ner under det fluffsiga duntäcket, istället, med en bra bok (jag läser om Arundhati Roys De små tingens gud, just nu) och en varm, spinnande katt på magen.

Det är gott att leva, me lovely ones! Don't you ever forget that!

Inga kommentarer: