måndag, december 08, 2008

... i vilken vår hjältinna fundilerar lite kring det där med människosyn igen

Jag prenumererar på ETC. Mycket läs- och tänkvärt där.

I fredagens nummer filurar Johan Ehrenberg kring det faktum (?) att det verkligen är så att det finns parallella världar... Han citerar Svenskt Näringslivs Björn Lindgren som på fullt allvar påstår att "den som blir av med jobbet, tvingas ta tag i sin situation, vilket blir ett lyft!". Öööhhh...?

Hur tänkte han där? Vilken människosyn har man om man sitter på sitt solbrända och välgymmade arsle, med en fetelön, och tänker att det är BRA när folk får sparken, så de äntligen gör något vettigt och konstruktivt av sina miserabla små liv..? Men... om man faktiskt trivs med sitt jobb, då? Om man vill ha det kvar? Eller - vilket den sortens människosyn givetvis inte medger - om man
t o m vill förändring och faktiskt tar tag i det frivilligt... byter inriktning och vad-det-nu-kan-vara alldeles av sig själv? Men... det förstås... det går ju inte ihop med lata-jävlar-konceptet...

Tänkte inte på det...

(Tack Caligula för att du fick igång min hjärna efter ett par dagars slöande... Varslen hjälper uppenbarligen inte bara de lata jävlarna att ta tag i sina liv - de hinner ju dessutom vara medvetna konsumenter som både köper ekologiska och tillsatsfria grejer och håller ett öga på bankernas agerande i finanskrisen... Det är bra. Annars kommer de ju att göra precis som Herr Glugg befarar och gå omkring och "slå dank och leva på bidrag...".... Hell yeah. Typ.)

2 kommentarer:

Caligula sa...

Tackar! =D Ja visst kan man bli förslöad av för lite arbetslöshet och därtill stärkande följder som raserade ekonomier och flyttar till låglönejobb i obydgen! Leve Gluggen, Sven-Otto & Alliansen! =)

dyermaker sa...

Cal> Here's a blog for ya'!
http://gnallmassivet.blogspot.com/